طرز تهیه خورش ناردون (اصیل گیلانی مخصوص شب یلدا)

طرز تهیه خورش ناردون , خورش ناردونه , خورشت ناردونی , khoresh nardoon , o,va khvn,k

خورش ناردون یکی از انواع خورش های محبوب و خوشمزه ایرانی است که اصالت آن متعلق به شمال کشور می باشد. این خورش خوشمزه شباهت زیادی به خورش فسنجان دارد و از خورش های مجلسی شمال کشور محسوب می شود.

با مقدار موادی که در این دستور آشپزی قرار گرفته است می توانید برای ۴ نفر خورش ناردون تهیه کنید. در صورتی که می خواهید مقدار کمتر یا بیشتری خورشت ناردون تهیه کنید کافیست مقدار مواد را ضرب یا تقسیم کنید. با هلوکوک همراه شوید.

مواد لازم خورش ناردون

  • ران مرغ ۴ تکه
  • انار متوسط ۱ عدد
  • آلو بخارا ۸ عدد
  • پیاز بزرگ ۱ عدد
  • رب انار ۲ قاشق غذاخوری
  • روغن مایع به اندازه کافی
  • شکر به اندازه کافی
  • نمک ، فلفل سیاه و زردچوبه به اندازه کافی


طرز تهیه خورش ناردون

ابتدا پیاز را به صورت خلالی نازک خرد کنید سپس یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار بدهید و مقداری روغن مایع داخل آن بریزید ، پس از اینکه روغن داغ شد پیاز خرد شده را به قابلمه اضافه کنید و آنرا کمی تفت دهید تا نرم شود.


پس از اینکه پیاز نرم و شفاف شد مقداری فلفل سیاه و زردچوبه به آن اضافه کنید و تفت دادن را ادامه دهید تا پیاز با ادویه ها یکدست شود. در مرحله بعدی ران های مرغ را به قابلمه اضافه کنید و خوب تفت دهید تا سرخ شوند.

در ادامه رب انار را به قابلمه اضافه کنید و آنرا به همراه پیاز و مرغ کمی تفت دهید تا طعم خامی رب انار گرفته شود. حالا چند لیوان آب جوش به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید مرغ با حرارت ملایم به مدت یک ساعت بپزد.

در ۳۰ دقیقه پایانی پخت خورش آلو بخارا را اضافه کنید و در ۱۵ دقیقه پایانی پخت خورش انار را دان کنید و دانه های انار را به خورش اضافه کنید. در پایان طعم خورش را بچشید و در صورت تمایل مقداری شکر به آن اضافه کنید.


نکته مهم در مورد خورش ناردون این است که این خورش به صورت کم آب سرو می شود ، پس باید خورش تا زمانی که خورش به روغن بیفتد روی حرارت بماند ، پس از اینکه خورش آماده شد آنرا به همراه کته یا برنج سرو کنید.


منبع: پارسی‌دی


طرز تهیه خورش ناردونی اصیل گیلانی

خورش ناردونی مرغ یکی از غذاهای استان گیلان است که برای شب یلدا طرفداران زیادی دارد. تهیه این غذای بی نظیر برای شب یلدا و یا هر روز دیگری از سال می تواند خاطره ای بسیار خوب برای شما به جای بگذارد.

مواد لازم برای تهیه خورش ناردونی مرغ

  • مرغ: یک کیلوگرم
  • پیاز متوسط رنده شده: 1 عدد
  • پیاز متوسط : 1 عدد
  • انار متوسط دان شده: 2 عدد
  • رب گوجه فرنگی: 1 قاشق غذاخوری
  • رب انار: 2 قاشق غذاخوری
  • آب نارنج: 2 قاشق سوپ خوری
  • آلو خورشتی: 6 عدد
  • فلفل سیاه: به مقدار نیاز
  • زردچوبه: به مقدار نیاز
  • نمک: به مقدار نیاز
  • زرشک و خلال پسته: دلخواه
  • روغن

برای تهیه این خورش بی نظیر برای سر سفره های خودتان مخصوصا در شب یلدا، سعی کنید مراحل زیر را گام به گام انجام دهید تا به بهترین کیفیت و نتیجه ای که می خواهید برسید.

مرحله اول (سرخ کردن مرغ):

در این مرحله مقداری روغن داخل تابه بریزید و اجازه دهید تا به خوبی داغ شود. سپس مرغ ها را داخل آن بخوابانید و اجازه دهید تا هر دو طرف آن به خوبی سرخ شود. به هیچ وجه مرغ را کاملا سرخ نکنید و رنگ طلایی برای آن کافی است.

به این مرحله که رسید، به اندازه نوک قاشق چای خوری فلفل و همچنین زردچوبه و نمک را به داخل تابه اضافه کنید و پیاز سالم را هم داخل تابه بگذارید. دو لیوان کامل آب جوش به آن اضافه کنید و در تابه را ببندید تا با شعله کم به خوبی نیم پز شود.

مرحله دوم (تهیه سس خورش):

داخل تابه دیگری سس مرغ را درست می کنیم و برای درست کردن مقداری روغن داخل تابه بریزید و پیاز های نگینی شده را به آن اضافه کنید. پیاز ها را تا حدی تفت دهید تا کمی تغییر رنگ بدهند.

در این مرحله رب را به تابه اضافه کنید و به خوبی تفت دهید تا رب رنگ خود را به خوبی آزاد کند. پس از آن به اندازه نصف قاشق چای خوری زردچوبه و همچنین نمک و فلفل سیاه اضافه کنید و مقدار کمی تفت دهید.

مرحله سوم (اضافه کردن رب انار):

پس از آماده شدن رب، در این مرحله رب انار را به آن اضافه کنید و به خوبی با مواد دیگر تفت دهید. در این مرحله نصف دانه های انار را به همراه زعفران دم کرده و آب نارنج را به سس اضافه کنید و باز هم به ارامی تفت دهید.

مرحله چهارم (اضافه کردن آلو ها):

در این مرحله سری به مرغ بزنید و اگر نیم پز شده باشد و همچنین به مقدار نصف لیوان آب داخل تابه باقی مانده باشد، پیاز درسته ای که داخل آن گذاشته بودید را بیرون بیاورید و سس را به آن اضافه کنید.

سپس آلو ها را اضافه کنید و اجازه دهید تا مرغ کاملا بپزد.

مرحله پنجم (تزئین خورش ناردونی):

اجازه دهید تا آب داخل خورش به اندازه ی نصف لیوان شود وتوجه کنید که این غذا اصلا نباید آب زیادی داشته باشد و هرچه غلیظ تر باشد لذیذ تر خواهد بود.

زرشک ها را به همراه مقدار کمی کره به اندازه یک دقیقه با شعله ی زیاد تفت دهید و کنار بگذارید.

مرحله ششم (سرو خورش):

پس از این مرحله خورش را سرو کنید و دانه های انار باقیمانده را به همراه زرشک و خلال پسته تزئین کنید و از آن لذت ببرید.


منبع: شادیما

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
تمامی حقوق برای هلوکوک محفوظ است . طراحی قالب : نقل بلاگ