طرز تهیه نان شیرمال ساده ترکی

طرز تهیه نان شیرمال بدون خمیر مایه , دستور پخت نان شیرمال سنتی و ساده , xvc jidi khk advlhg

نان شیرمال یکی از نان های خوشمزه و بسیار پرطرفدار ایرانی است که قدمت بسیار زیادی دارد و مانند نان فطیر اراکی بیشتر به عنوان سوغاتی شناخته می شود. این نان خوشمزه را می توانید مانند پن کیک ساده در کنار انواع صبحانه ها سرو کنید.


با مقدار موادی که در این دستور شیرینی پزی قرار گرفته است می توانید برای ۴ نفر نان شیرمال تهیه کنید.

مواد لازم نان شیرمال

  • شیر ۱ لیوان
  • شکر ¾ لیوان
  • کره ۱۵۰ گرم
  • تخم مرغ ۲ عدد
  • آرد گندم ۳ لیوان
  • کشمش ¼ لیوان
  • نمک ¼ قاشق چایخوری
  • روغن مایع به اندازه کافی
  • پودر خمیر مایه ۱ قاشق غذاخوری


طرز تهیه نان شیرمال

برای تهیه نان شیرمال سنتی ابتدا کره۱۰۰ گرمی و کره ۵۰ گرمی را از یخچال بیرون می آوریم و در دمای محیط اجازه می دهیم تا نرم شود.پودر خمیر مایه را با ۲ قاشق غذاخوری آب ولرم و ۱ قاشق چایخوری شکر مخلوط می کنیم و به مدت ۷ الی ۱۰ دقیقه صبر می کنیم


تا مایه خمیر استراحت کند و ور بیاید. آن وقت در کاسه ای بزرگ ۱ عدد تخم مرغ ،کره (۱۰۰)،شیر,شکر و نمک را با هم مخلوط می کنیم و خمیر مایه ور آمده را به آن ها می افزاییم و خوب مواد را مخلوط می کنیم و آرد گندم را کم کم به مواد اضافه می کنیم تا یکدست شوند


و خمیر مایه نرمی داشته باشیم.سپس کشمش را به خمیر اضافه می کنیم و خوب ورز می دهیم تا منسجم شود.خمیر باید نرم باشد ،پس اگر کمی به دست می چسبد مشکلی نیست. ظرفی را با قلمو چرب می کنیم و خمیر را در آن قرار می دهیم


و در جای گرم به مدت ۳ الی ۴ ساعت آن را نگهداری می کنیم تا استراحت کند. سپس فر را روشن می کنیم و روی ۱۸۰ درجه سانتی گراد قرار می دهیم تا گرم شود. خمیر را روی تخته با وردنه پهن می کنیم و با قالب های مورد نظر قالب می زنیم


و یا خمیر را می بافیم به این صورت که سه یا چهار تا از خمیرها را به شکل لوله ای با طول های ۳۰ سانتی متری حالت می دهیم و مانند بافتن مو خمیرها را می بافیم و یا هر مدلی که تمایل داریم به آن شکل می دهیم.سپس تخم مرغ باقی مانده را می شکنیم


و زرده آن را از سفیده اش جدا می کنیم و زرده را در کاسه ای می ریزیم و با کره ۵۰ گرمی آب شده مخلوط می کنیم و کنار می گذاریم. آنگاه با قلمو کف سینی را کمی چرب می کنیم و خمیر های شکل داده را داخل سینی می چینیم


و قلمو را داخل مخلوط کره و زرده تخم مرغ می زنیم و روی خمیرهای شکل داده شده می کشیم تا روی تمامی خمیرها با مخلوط کره و زرده تخم مرغ آغشته شود و بعد به مدت ۳۰ دقیقه خمیرها را رها می کنیم و صبر می کنیم تا استراحت کنند.


پس از گذشت زمان استراحت خمیرها ،سینی که خمیرها را در آن چیده ایم را در طبقه وسط فر قرار می دهیم و یک ظرف آب نیز داخل فر می گذاریم تا بخار آب خمیرها را خشک نکند و به مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه تامل می کنیم تا نان های شیرمال بپزد.


در آخر شعله بالای فر را روشن می کنیم تا روی نان ها نیز طلایی شود.سپس سینی را از فر بیرون می آوریم و صبر می کنیم تا نان ها خنک شوند.نان ها را از داخل سینی جمع می کنیم و در جای خشک و خنک نگهداری می کنیم و برای صبحانه یا به عنوان عصرانه با چای نوش جان کنید.



نکات لازم برای تهیه شیرمال سنتی

  • یادتون باشه که نان شیرمال زود پخته میشه و بهتره حواستون به فر باشه.
  • بعد از پختن نان شیرمال اون رو داخل پارچه بپیچید.
  • بهتره که چند دقیقه آخر گریل رو رویشن کنید تا روی نان ها طلایی بشه.

سخن آخر

همونطور که در بالا مشاهده کردید ما برای شما نحوه طبخ نان شیرمال سنتی رو توضیح دادیم تا بتونید به راحتی این شرینی خوشمزه رو تو خونه درست کنید و از خوردنش لذت ببرید.

در صورتیک که تجربه درست کردن نان شیرمال رو به روش دیگه‌ای دارید، خوشحال میشیم که با ما و دیگر کاربران در بخش کامنت‌ها به اشتراک بزارید.


منبع: پارسی‌دی  | Cooking rush

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
تمامی حقوق برای هلوکوک محفوظ است . طراحی قالب : نقل بلاگ