کیک یزدی یکی از انواع کیک های بسیار خوشمزه و سنتی ایرانی است که همانطور که از نامش مشخص است اصالتش متعلق به شهر یزد است. این کیک خوش طعم در ماه محرم به عنوان یک شیرینی مناسبتی به عنوان نذری در میان مردم پخش می شود.
برای تهیه کیک یزدی حاج خلیفه ابتدا شیر را در شیرجوش می ریزیم و روی حرارت ملایم می گذاریم تا جوش بیاید و بعد کنار می گذاریم تا خنک شود.سپس فر را روشن می کنیم و سینی آن را بیرون می آوریم و حرارت را روی ۱۸۰ درجه سانتیگراد قرار می دهیم تا گرم شود.
تخم مرغ ها را جداگانه در پیاله ای می شکنیم و اگر سالم بودن در کاسه ای بزرگ می ریزیم و با همزن خوب می زنیم تا یکدست شود و در حین هم زدن شکر را کم کم اضافه می کنیم و هم می زنیم تا رنگ آن ها کرم رنگ شود.
آن وقت شیر خنک شده را همراه با روغن مایع و گلاب به مواد اضافه می کنیم و خوب با همزن مواد را مخلوط می کنیم و در حین همزدن مایه کیک ،آرد را نیز کم کم به آن اضافه می کنیم و با همزن می زنیم تا آرد در مایه گلوله نشود
و مایه یکدست و منسجمی داشته باشیم. پس از افزودن آرد زعفران را به همراه بکینگ پودر و پودر هل را اضافه می کنیم و مجددا مواد را با همزن می زنیم تا به خورد یکدیگر بروند و کیک یکدست شود.قالب های کیک را در سینی فر می چینیم
و دو سوم حجم قالب ها را با قاشق یا ملاقه از مایع کیک می ریزیم (بعد از پخت کیک ها پف می کنند پس نیاز به فضای خالی دارند) و سینی را داخل فر قرار می دهیم تا به مدت ۱۵ دقیقه بعد کیک ها طلایی و پخته شوند. اگر مشاهده کردید که اطراف کیک ها پف کرده و پخته شده است
ولی وسط آن ها پف نکرده است دلیل آن یا این است که مایه کیک پس از آماده شدن زمان زیادی منتظر مانده تا داخل فر برود(باید سریعا پس از افزودن مواد و مخلوط شدن آن ها مایه کیک را در قالب بریزید و داخل فر قرار دهید)
و یا اینکه در فر را چند مرتبه باز و بسته کرده اید یا زود باز کرده اید. پس به این نکات در پخت حتما دقت کنید تا کیک خوبی داشته باشید. سپس سینی را از فر بیرون می آوریم و اجازه می دهیم تا کیک یزدی ها کمی خنک شوند و بعد در ظرف می چینیم. نوش جان!
برای حمایت از ما، هلوکوک را به دوستان و آشنایان خود معرفی کنید!
کانال تلگرام هلوکوک
holoocook_channel@