طرز تهیه شامی سویا

شامی سویا , کتلت سویا , طرز تهیه شامی سویا ,  دستور پخت شامی سویا بابلی , shami soya . ahld s,dh

شامی سویا یکی از انواع کتلت های خوشمزه و نوین ایرانی است که شباهت زیادی به کتلت گوشت یا همان شامی کباب معروف دارد. کسانی که منع مصرف گوشت قرمز دارند می توانند ین شامی خوشمزه و رژیمی را تهیه کنند.

با مقدار موادی که در این دستور آشپزی قرار گرفته است می توانید برای ۴ نفر شامی سویا تهیه کنید.

مواد لازم شامی سویا

  • سیب زمینی ۴ عدد
  • سویا ۱ پیمانه
  • پیاز ۱ عدد
  • تخم مرغ ۱ عدد
  • فلفل دلمه ای ۱ عدد
  • روغن مایع به اندازه کافی
  • پودر سوخاری به اندازه کافی
  • رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذاخوری
  • نمک ، فلفل سیاه و زردچوبه به اندازه کافی


طرز تهیه شامی سویا

ابتدا سویا را در کاسه ای می ریزیم و تا روی آن آب می گیریم تا به مدت ۴۵ دقیقه خیس بخورد،سپس سیب زمینی ها را می شوییم تا خاک آن شسته شود و داخل قابلمه ای قرار می دهیم و تا روی آن ها آب می ریزیم و روی حرارت زیاد می گذاریم تا آبپز شوند.


سویا را در آبکش می ریزیم و فلفل دلمه ای را می شوییم و با رنده ریز رنده می کنیم و آب آن را کاملا می گیریم و کنار می گذاریم و پیاز را پوست می گیریم و می شوییم و روی تخته آشپزخانه به صورت نگینی خرد می کنیم و در تابه ای روغن می ریزیم و حرارت را کم می کنیم تا داغ شود سپس پیاز را در روغن تفت می دهیم تا طلایی شود.،آن وقت کمی زرد چوبه روی آن می پاشیم و پیاز را تفت می دهیم و سویا را همراه فلفل دلمه ای رنده شده اضافه می کنیم و تفت می دهیم.


رب گوجه را به مواد می افزاییم و نمک،فلفل سیاه به مقداری که تمایل داریم اضافه می کنیم و مواد را زیر و رو می کنیم تا ادویه به خورد تمامی مواد برود و کمی سرخ شوند و کنار می کذاریم تا خنک شود. به سیب زمینی ها چاقو می زنیم اگر پخته بودند شعله را خاموش می کنیم و سیب زمینی ها را در آبکشی می ریزیم و روی آن ها آب سرد می گیریم و صبر می کنیم تا خنک شوند،سپس پوست آن ها را می گیریم و با رنده ریز رنده می کنیم. مقداری از سیب زمینی را بر می داریم و با کف دو دست به شکل یک دایره گرد می کنیم ،سپس ان را تخت می کنیم و مقداری از مایه سویا را روی آن می ریزیم و سیب زمینی ره مجددا جمع می کنیم تا مواد داخل آن مشخص نباشد.


تمامی شامی ها را به همین سبک آماده می کنیم و در قابلمه ای کوچک با عمق زیاد روغن به حدی می ریزیم که شامی ها زمان سرخ شدن در ان شناور باشند و روی حرارت کم می گذاریم تا به مرور زمان داغ شود. تخم مرغ را در کاسه ای می شکنیم و با قاشق آن را هم می زنیم و آرد سوخاری را در بشقابی می ریزیم و زمانی که روغن داغ شد شامی های آماده شده را ابتدا در کاسه حاوی تخم مرغ می زنیم تا کاملا آغشته به آن شود و سپس در آرد سوخاری می غلتانیم و داخل روغن داغ قرار می دهیم و حرارت را همچنان کم نگه می داریم تا شامی ها هم به طور کامل مغز پخت شوند و هم سرخ شوند. شامی های سرخ شده را در بشقابی می چینیم و با گوجه فرنگی و خیار شور تزئین کنید و با نان سرو کنید. نوش جان!


منبع: پارسی‌دی

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
تمامی حقوق برای هلوکوک محفوظ است . طراحی قالب : نقل بلاگ