طرز تهیه گوش فیل

طرز تهیه گوش فیل اراکی اصفهانی , دستور پخت گوش فیل افغانیخانم گلاور , xvc jidi   a tdg

گوش فیل یکی از انواع شیرینی های مناسبتی خوشمزه و بسیار پر طرفدار ایرانی است که بیشتر در مناسب های خاص مثل ماه رمضان تهیه می شود. این شیرینی خوشمزه همیشه در کنار زولبیا و بامیه قرار می گیرد.

با مقدار موادی که در این دستور شیرینی پزی قرار گرفته است می توانید برای ۲ نفر گوش فیل تهیه کنید.

مواد لازم گوش فیل

  • آب ۱ لیوان
  • شکر ۲ لیوان
  • تخم مرغ ۱ عدد
  • شیر ۱ فنجان سر خالی
  • گلاب ۱ قاشق غذاخوری
  • آرد سفید به اندازه کافی
  • ماست ۱ قاشق غذاخوری
  • روغن جامد ۳ قاشق غذاخوری
  • بکینگ پودر ۱ قاشق مربا خوری
  • آب لیمو ترش ۱ قاشق چایخوری
  • زعفران دم کرده ۱ قاشق غذاخوری


طرز تهیه گوش فیل

برای تهیه شیرینی گوش فیل ابتدا آب را در قابلمه ای کوچک می ریزیم و شکر را نیز به آن می افزاییم و قابلمه را روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا شکر در آب حل شود و شربت به جوش بیاید و (سعی کنید شربت را هم نزنید)کمی غلظت پیدا کند.

بعد گلاب ،آبلیمو و زعفران را به آن اضافه می کنیم و ۳ دقیقه بعد از روی حرارت شربت را بر می داریم و اجازه می دهیم تا خنک شود.(باید کاملا سرد شده باشد) سپس مواد گوش فیل را آماده می کنیم.ابتدا تخم مرغ را در کاسه ای می شکنیم

و شیر،روغن را به آن می افزاییم و مواد را کاملا مخلوط می کنیم و بعد ماست،بیکینگ پودر و ۲ قاشق از شربتی که آماده کرده ایم را نیز به مواد اضافه می کنیم و هم می زنیم و آرد را کم کم به مواد می افزاییم و با قاشق مخلوط می کنیم تا جای آرد داخل مواد می ریزیم

که مواد از حالت شل بودن بیرون بیاید و آن وقت با دست مواد را مخلوط می کنیم و کم کم آرد روی خمیر می پاشیم این کار را ادامه می دهیم تا دیگر خمیر به دست نچسبد و دیگر آرد نمی ریزیم و خمیر را خوب مخلوط می کنیم و بعد چند مرتبه خمیر را جمع می کنیم

و در ظرف می کوبیم و در نهایت در کاسه ای می گذاریم و روی آن سلفون می کشیم و به مدت ۲ ساعت در جای گرم قرار می دهیم تا خوب استراحت کند. سپس در قابلمه ای کوچک روغن سرخ کردنی می ریزیم تا جایی که کاملا گوشفیل ها در روغن شناور باشند

و روی حرارت کم قابلمه را قرار می دهیم تا به مرور زمان داغ شود.خمیر را از کاسه بیرون می آوریم و روی تخته آشپزخانه قرار می دهیم و با وردنه آن را پهن می کنیم و ورز می دهیم تا هوا اگر داخل آن است کاملا خارج شود.

بعد خمیر را کاملا پهن می کنیم و(نباید ضخامت خمیر را بیش از حد کم بگیرید چون پف نمی کند) با چاقو نوارهای ۲ سانت می بریم و نوارها را به شکل لوزی برش می دهیم و در روغن داغ قرار می دهیم تا سرخ شوند.گوشفیل ها پف می کنند،آن ها را پس از طلایی شدن بر می گردانیم

تا طرف دیگرشان نیز طلایی شود. پس از آنکه گوشفیل های طلایی شده را از روغن بیرون می آوریم در شربت قرار می دهیم تا جذب آن بالا برود و بعد از ۳۰ ثانیه گوش فیل ها را بیرون می آوریم و در صافی قرار می دهیم تا اضافه شهد آن خارج شود. نوش جان!


منبع: پارسی‌دی

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
تمامی حقوق برای هلوکوک محفوظ است . طراحی قالب : نقل بلاگ