طرز تهیه قیمه نثار

طرز تهیه قیمه نثار قزوینی , دستور پخت قیمه نثار خانم گلاور , قیمه نثار دونفره , xvc jidi rdli kehv

قیمه نثار یکی از غذاهای مجلسی و بسیار خوشمزه ایرانی است که در دسته بندی غذاهای پلویی قرار می گیرد. اصالت این غذای خوشمزه و لذیذ مانند غذاهایی مثل شیرین پلو قزوینی و انار پلو قزوینی متعلق به شهر قزوین می باشد.

با مقدار موادی که در این دستور آشپزی قرار گرفته است می توانید برای ۴ نفر قیمه نثار تهیه کنید.

مواد لازم قیمه نثار

  • برنج ۳ پیمانه
  • پیاز بزرگ ۱ عدد
  • زرشک ۱۰۰ گرم
  • چوب دارچین ۳ عدد
  • پودر قند ۲ قاشق غذاخوری
  • خلال پسته و بادام ۱۰۰ گرم
  • گوشت بدون استخوان ۵۰۰ گرم
  • زعفران دم کرده ۲ قاشق غذاخوری
  • رب گوجه فرنگی ۳ قاشق غذاخوری
  • نمک ، فلفل سیاه و زردچوبه به اندازه لازم


طرز تهیه قیمه نثار

برای تهیه قیمه نثار مجلسی ابتدا گوشت را روی تخته خرد می کنیم و پیاز را پوست می گیریم و آبکش می کنیم و روی تخته نگینی خرد می کنیم و قابلمه ای را روی حرارت ملایم قرار می دهیم و کمی روغن داخل آن می ریزیم و کمی که داغ شد پیازها را در روغن می ریزیم

و تفت می دهیم تا نرم شوند و صبر می کنیم تا طلایی شوند. پس از طلایی شدن پیازها گوشت های خرد شده را اضافه می کنیم و کمی زردچوبه روی آن ها می پاشیم و صبر می کنیم تا رنگ گوشت کاملا تغییر کند.

در شیر داغ کن کمی روغن مایع می ریزیم و روی حرارت می گذاریم و رب گوجه فرنگی را به آن اضافه می کنیم و خوب تفت می دهیم تا رنگ روغن قرمز شود و رب گوجه فرنگی تغییر رنگ دهد و بوی خامی اش گرفته شود

و بعد رب گوجه فرنگی را به گوشت تفت داده شده اضافه می کنیم و چوب های دارجین و زعفران دم کرده را به آن اضافه می کنیم و ۲ لیوان آب روی مواد می ریزیم و درب قابلمه را می گذاریم و حرارت را ملایم می کنیم تا گوشت ها خوب مغز پخت و طعم دار شوند.

ابتدا در قابلمه ای آب می ریزیم و کمی نمک به آن اضافه می کنیم و قابلمه را روی حرارت زیاد قرار می دهیم و درب قابلمه را می گذاریم تا زودتر آب به جوش بیاید.برنج را می شوییم و آب اضافه آن را بیرون می ریزیم و آب که در حال جوش زدن بود

برنج را داخل آب می ریزیم و یک هم می زنیم و دیگر به برنج دست نمی زنیم و اجازه می دهیم تا ۵ دقیقه بپزد.سپس کمی از برنج را بیرون می آوریم و زیر دندان تست می کنیم اگر اطرافش کاملا پخته بود و مغز آن کمی سفت بود برنج را باید آبکش کنیم.

برنج را در آبکش می ریزیم و آبکش را ۱ الی ۲ بار تکان می دهیم  تا برنج های داخل آن جابجا شوند و آب اضافه آن ها خارج شود سپس قابلمه را روی حرارت می گذاریم تا داخل آن خشک شود و روغن کف قابلمه می ریزیم

و اگر تمایل داشتید ته دیگ نان یا سیب زمینی روی روغن می چینیم و برنج را با کفتگیر کم کم داخل قابلمه می ریزیم و اگر خواستید چند قاشق آب و روغن روی برنج می ریزید (می توانید این کار را انجام ندهید و در مرحله آخر پخت زمانی که تست کردید

دیدید نپخته برنج می توانید این کار را انجام دهید)درب قابلمه را می گذاریم و حرارت را زیاد می کنیم و قابلمه را روی حرارت می گذاریم تا بخار داخل قابلمه بپیچد و بعد حرارت را کم می کنیم و یا یک شعله پخش کن زیر قابلمه می گذاریم

و می گذاریم تا برنج پخته شود. در تابه ای کمی روغن می ریزیم و روی حرارت کم قرار می دهیم و خلال بادام ،خلال پسته و زرشک را داخل روغن تفت می دهیم و کمی پودر قند به آن اضافه می کنیم و با هم مخلوط می کنیم.

دقت کنید همین که کمی زرشک نرم شود کافی است از روی شعله تابه را بر می داریم چون ممکن است زرشک ها بسوزند. گوشت ها را جدا می کنیم و ریش ریش می کنیم و برنج که آماده شد کمی از آن را با زعفران دم کرده مخلوط می کنیم

و برنج سفید را در دیس می کشیم و روی آن را با برنج زعفرانی تزئین می کنیم و روی برنج زعفرانی را با گوشت های ریش شده و مخلوط زرشک ، بادام و پسته تزئین می کنیم و قیمه نثار را به همراه سالاد شیرازی سرو می کنیم. نوش جان!


منبع: پارسی‌دی

تاکنون ۲ نظر برای این مطلب ثبت شده است .
ساک دستی تبلیغاتی ۱۴ آذر ۹۸ | ۲۱:۰۶

مطلب بسیار خوبی بود. ممنونم. باز هم به بلاگ شما سر می زنم.

سپاس از شما :)
اشکان ارشادی ۱۴ آذر ۹۸ | ۲۱:۲۱

سلام 

بسیار عالی ، قیمه نثار و خیلی شنیدم ولی تا حالا نخوردم. بسیار عالی بود. 

خیلی خوبه که طرز غذاهایی رو می نویسید که بیشتر اسمش رو بشخصه شنیدم، مثل همین قیمه نثار ، یا آلبالو پلو ، بابا غنوش و.... 

سالادها هم جالبه. 

یک غذای کرمانشاهی و لذیذ که خورشت‌های ناب و خوشمزه ای هست خورش خلال بادام هست. دنده کباب هم مشهوره ولی این فرق داره. خورشت خلال با روغن کرمانشاهی ؛ خاله من قدیم که درست میکرد عالی بود. 

خورشت کنگر کرمانشاهی هم عالیه ولی هیچوقت نشد خوب درست بشه. 

کوکو پیچک ( یک نوع سبزی که کوهی و خودرو هست و کرمانشاه داره ، شنیدم حوالی ایلام و نزدیک کرمانشاه هم رشد میکنه. ) 

پیچک رو مثل سبزی بیشتر میخورند. 

همه‌ی کوردها پیچک دوست دارند. سبزی خیلی خوبیه ولی تنده!! مثل سیر بوداره ولی نه مثل سیر!!! سبزیه گرمی بخشی هست و فصل بهار تا مرداد بیشتر میاد. 

منطقه غرب کشور ، غذاهای زیادی داره ولی بیشتر مثل همه‌ی مردم ایران خورشت فسنجان و خورش سبزی و..... پخته میشه. 

پس کلام کوتاه کنم ،،، 

اینهم نظری کامل ، چون خودمم دوست دارم نظرات کامل و دیدگاهی باشه ، ،، 

وب خوبی داری. 

موفق باشی. 

سپاس از دیدگاه سودمند شما :)
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
تمامی حقوق برای هلوکوک محفوظ است . طراحی قالب : نقل بلاگ