حلوا زنجبیل یکی از انواع حلواهای خوشمزه و محبوب ایرانی است که با حلواهای دیگر مانند حلوای آرد گندم کاملا متفاوت است. حلوای زنجبیل در شهرهای آذری زبان به عنوان یک شیرینی شناخته می شود که در کنار چای مصرف می شود.
برای تهیه حلوای زنجبیلی تبریزی ابتدا آرد گندم را دو مرتبه الک می کنیم سپس در قابلمه ای مناسب می ریزیم و روی حرارت ملایم می گذاریم و کمی تفت می دهیم تا بوی خامی آن گرفته شود و کنار می گذاریم.
بعد کره یا روغن (ترکیبی نیز بسیار خوب می شود ۱۰۰ گرم روغن و ۱۰۰ گرم
کره) را در تابه ای می ریزیم تا آب شود و بعد آرد تفت داده شده را به آن می
افزاییم و تفت می دهیم تا منسجم شود و به رنگ طلایی در می آید
و بعد پودر قند را الک می کنیم و به آن می افزاییم و مداوم روی حرارت مخلوط می کنیم و پودر زنجبیل و هل را نیز به آن اضافه می کنیم و کمی که تفت دادیم حرارت را خاموش می کنیم و قالبی به شکل مستطیل انتخاب می کنیم
و کف آن کاغذ روغنی پهن می کنیم و آرد را داخل قالب می ریزیم و با کف قاشق حلوا را فشار می دهیم تا روی آن صاف شود و بعد روی حلوا پودر گردو را می ریزیم و اجازه می دهیم تا حلوا ۳۰ دقیقه بعد کاملا خنک شود
و بعد آن را با کاتر یا چاقو برش می زنیم به هر شکلی که تمایل دارید مثلا لوزی لوزی مدل زیبای است و آرام کاغذ روغنی را از قالب بیرون می آوریم چون این مدل حلوا بافت ترد و شکننده ای دارد. حلوا ها را در دیس می چینیم. نوش جان!
منبع: پارسیدی
برای حمایت از ما، هلوکوک را به دوستان و آشنایان خود معرفی کنید!
کانال تلگرام هلوکوک
holoocook_channel@