گوشت چرخکرده : 500 گرم
سبزی دلمه : 500 گرم
برنج : 5/1 پیمانه
آلو خورشی : 10 تا 15 عدد
پیاز بزرگ : یک عدد
کلم بزرگ : یک عدد
روغن : به میزان لازم
شکر : یک قاشق غذا خوری
نمک ، فلفل سیاه ، زردچوبه ، زیره سیاه و زعفران : به میزان لازم
پیاز را نگینی کرده و تفت میدهیم ، گوشت را اضافه کرده و بعد از کمی تفت دادن ادویهها و نمک را اضافه میکنیم. برنج را که از قبل به صورت کتهای پخته ( نیم پز ) شده را به گوشت اضافه و مخلوط میکنیم ، سبزی خرد کرده را اضافه کرده و سپس از روی حرارت برمیداریم. کلم را شسته و انتهای آن را با یک چاقوی تیز و باریک به صورت مخروط درآورده و خارج میکنیم بعد کلم را در قابلمهای که پر از آبجوش است میاندازیم بعد از 4 تا 5 دقیقه حرارت آن را از قابلمه خارج کرده و برای چند دقیقه میگذاریم تا خنک شود. از اولین برگ کلم شروع کرده و جدا میکنیم و برگها را کنار میگذاریم تا خنک شود. انتهای برگ را که کمی سفت است با چاقو بریده و یک قاشق از مواد را داخل آن گذاشته و کنارههای برگ را میبندیم ، آن را رول میکنیم یا به صورت بقچهای میبندیم. در کف ظرف بزرگی چند برگ کلم انداخته و دلمهها را در آن میچینیم تا ظرف پر شود یک لیوان آب روی آن ریخته و آلوها را که از قبل خیس کردهایم روی دلمهها ریخته و روی حرارت میگذاریم تا پخته شود. بعد از آن که دلمهها پخته شد شکر ، سرکه و لیوان آب را مخلوط کرده و روی دلمهها میریزیم و میگذاریم به مدت 20 دقیقه حرارت ببیند تا مزه آن ملس شود.
اگر شکر این دلمه را از ابتدای کار اضافه کنیم کلمها پخته نمیشوند و دلمهها سفت میشوند
برای حمایت از ما، هلوکوک را به دوستان و آشنایان خود معرفی کنید!
کانال تلگرام هلوکوک
holoocook_channel@