آش آبادانی یکی از انواع آش های سنتی و بسیار خوشمزه ایرانی است که همانطور که از نامش مشخص است اصالتش متعلق به شهر آبادان می باشد. این آش خوشمزه هم مثل آش عدسی برای صبحانه سرو می شود.
برای تهیه آش آبادانی ابتدا نخود و لوبیاسفید را هر کدام جداگانه در کاسه ای از آب می ریزیم و به مدت ۵ الی ۶ ساعت اجازه می دهیم تا استراحت کنند.بهتر است در این زمان استراحت ۲ الی ۳ بار آب حبوبات را تعویض کنیم تا نفخ آن ها نیز از بین برود
و پخت آن ها زودتر صورت بگیرد.می توانید از شب تا صبح حبوبات را در آب
قرار دهید تا خوب خیس بخورند. سپس آب کاسه نخود را خالی می کنیم و نخود را
آبکش می کنیم و در قابلمه ای که قصد تهیه آش را در آن داریم می ریزیم
و روی آن آب می ریزیم و قابلمه را روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا نخودها خوب پخته شوند.پس از گذشت ۱ ساعت از پخت نخودها،یکی از آن ها را لای دندان تست می کنیم اگر نیم پز شده بودند،آب کاسه لوبیا سفید را بیرون می ریزیم
و لوبیاها را آبکش می کنیم و به نخود اضافه می کنیم و گوشت گوساله را روی تخته آشپزخانه به صورت مکعبی درشت خرد می کنیم و به حبوبات می افزاییم و پیاز را پوست می گیریم و آبکش می کنیم و روی تخته نگینی خرد می کنیم
و نصف آن را به مواد اضافه می کنیم و باقی آن را سرخ می کنیم.به این
صورت که در تابه ای کمی روغن می ریزیم و روی حرارت قرار می دهیم و صبر می
کنیم داغ شود و پیاز را اضافه می کنیم و تفت می دهیم و صبر می کنیم تا
طلایی شود
و بعد تمام پیازها را در بشقابی می ریزیم و کنار می گذاریم و داخل تابه با همان مقدار کم روغن باقی مانده زردچوبه را تفت کوتاهی می دهیم و به مواد قابلمه اضافه می کنیم و صبر می کنیم تا مواد اعم از گوشت و لوبیا سفید و نخود با حرارت ملایم کاملا پخته شوند.
عدس را نیز در کاسه ای پر از آب می ریزیم تا هم خیس بخورد و هم نفخ آن از بین برود.پس از گذشت ۱ الی ۱:۳۰ از پخت مواد باید نخودها و لوبیا و گوشت پخته شده باشند پس برنج را می شوییم و ۲ الی ۳ بار آب آن را خالی می کنیم تا تمیز شود
و داخل مواد قابلمه می ریزیم و عدس را نیز در صافی می ریزیم و آبکش می
کنیم و به مواد اضافه می کنیم و با هم مخلوط می کنیم وهمچنان با حرارت
ملایم اجازه می دهیم تا بپزد.تره را می شوییم و آبکش می کنیم و روی تخته
آشپزخانه ریز خرد می کنیم
و یا در خردکن می ریزیم تا خرد شوند. بعد از ۳۰ دقیقه عدس و برنج را زیر دندان تست می کنیم به احتمال زیاد پخته شده اند(اگر پخته نبودند اجازه می دهیم تا کاملا پخته شوند) و تره خرد شده را نیز به مواد آش اضافه می کنیم
و نمک ، فلفل سیاه و قرمز نیز روی مواد می پاشیم و با ملاقه خوب مواد را هم می زنیم و اجازه می دهیم تا ۲۰ الی ۳۰ دقیقه تره ها نیز خوب پخته شوند تا آش آماده شود.در یک تابه کمی روغن می ریزیم و روی حرارت کم قرار می دهیم تا روغن گرم شود
و بعد نعناع را در روغن می ریزیم و هم می زنیم تا روغن داغ شد تابه را
از روی حرارت بر می داریم،چون داغ شدن روغن باعث سیاه شدن رنگ نعناع داغ می
شود. سپس در تابه ای متوسط کمی روغن می ریزیم و روی حرارت قرار می دهیم
و گوشت چرخ کرده را داخل تابه می ریزیم و تفت می دهیم تا رنگ آن تغییر کند و با قاشق چوبی گوشت ها را از هم باز می کنیم و صبر می کنیم تا آب گوشت کاملا تبخیر شود و کمی نمک،فلفل سیاه روی گوشت می پاشیم
و پیازی که قبلا سرخ کرده بودیم را به گوشت اضافه می کنیم و با هم تفت می دهیم و تابه را از روی حرارت بر می داریم.آش ما دیگر پخته شده،حرارت زیر قابلمه را کم می کنیم و گوشت های مکعبی را از داخل آش خارج می کنیم
و در صافی قرار می دهیم تا خنک شوند و بعد آن ها را ریش ریش می کنیم و با گوشتکوب خوب می کوبیم و مجددا داخل آش می ریزیم و هم می زنیم تا با مواد کاملا مخلوط شود و مانند حلیم که گوشت ها در آن پخش هستند در این آش نیز باید گوشت ها در آش کاملا پخش باشند و اجازه می دهیم تا ۱۰ دقیقه دیگر آش با حرارت کم بپزد تا کشدار و غلیظ شود.آنوقت زیر حرارت را خاموش می کنیم و آش آبادانی را در کاسه ای بزرگ می کشیم و روی آن را ابتدا کشک می ریزیم و با نعناع داغ و گوشت های چرخ کرده تفت داده شده روی آن را تزئین می کنیم. نوش جان!
سلام ، بلاگ جالب و پر محتوایی دارین :)
اگر تمایل داشتین از بلاگ عسل تکسو دیدن نمایید .
شاد ، سلامت و موفق باشین :)
برای حمایت از ما، هلوکوک را به دوستان و آشنایان خود معرفی کنید!
کانال تلگرام هلوکوک
holoocook_channel@