طرز تهیه سمنو

طرز تهیه سمنو بدون آرد سنتی , دستور پخت سمنو فوری خانم گل اور با عکس , xvc jidi slk

سمنو یکی از دسرهای قدیمی و بسیار محبوب ایرانی است که بدون اضافه کردن هیچ گونه مواد شیرین کننده ای طعمی شیرین دارد. این دسر خوشمزه سرشار از ویتامین E بوده که برای سلامتی سلامتی و شادابی پوست بسیار مناسب است.

با مقدار موادی که در این دستور آشپزی قرار گرفته است می توانید برای ۸ نفر سمنو تهیه کنید.


مواد لازم سمنو

  • گندم ۱ کیلوگرم
  • آب به اندازه کافی
  • بادام با پوست ۱۲ عدد
  • آرد گندم سبوس دار ۲ کیلوگرم


طرز تهیه سمنو

برای تهیه سمنو ابتدا گندم ها را پاک می کنیم و در قابلمه ای می ریزیم و روی آن آب سرد می گیریم و به مدت ۲ روی همین طور می گذاریم تا در آب سرد خیس بخورد.بعد آب داخل قابلمه را خالی می کنیم و گندم ها را در سینی که لبه داشته باشد می ریزیم

به طوری که گندم ها روی هم نباشند بلکه کاملا کف سینی پهن شده باشند و یک دستمال تمیز را خیس می کنیم و آب آن را می گیریم و همان طور نمدار روی سینی می کشیم.نباید دستمال اصلا خشک شود و مداوم باید آن را نمدار کنیم،

تا گندم ها شروع کنند به جوانه زدن و پس از ۱ الی ۲ روز بعد جوانه می زنند آن ها را داخل پارچه ای تمیز می ریزیم و پارچه را زیر شیر آب می گیریم تا بوی بد گندم های جوانه زده از بین برود و بعد دستمال را می پیچانیم و آب آن را می گیریم

و داخل یک کاسه قرار می دهیم و در یخچال می گذاریم.روزی یکبار از یخچال بیرون می آوریم و زیر شیر آب سرد می گیریم و کاسه را نیز می شوییم و آب اضافه پارچه را کاملا می گیریم و پارچه محتوی جوانه گندم را داخل کاسه می گذاریم

و در یخچال قرار می دهیم،تا جوانه های بیشتری بزند و گندم ها سبز نشوند. سپس خوب که جوانه زد از یخچال بیرون می آوریم و پارچه را باز می کنیم و جوانه ها را جدا می کنیم و داخل چرخ گوشت چرخ می کنیم و جوانه های چرخ شده را داخل پارچه ای تمیز می ریزیم

و شیره آن را خوب می گیریم و تفاله ها را نیز در کاسه ای می ریزیم و کمی آب گرم روی آن می ریزیم و با قاشق مخلوط می کنیم و اجازه می دهیم تا ۱۰ دقیقه بماند و بعد مجددا در پارچه می ریزیم و شیره آن را می گیریم

و این کار را ۳ مرتبه انجام می دهیم تا دیگر شیره آن را کاملا گرفته باشیم.شیره گندم بدست آمده را در قابلمه ای ترجیحا مسی می ریزیم و آرد را کم کم به آن اضافه می کنیم و با همزن دستی خوب مخلوط می کنیم

و قابلمه را روی حرارت کم قرار می دهیم و پیاپی با قاشق هم می زنیم تا ته نگیرد و زودتر جوش بیاید و حرارت را ملایم می کنیم و هر ۴ دقییقه یکبار آن را هم می زنیم.حدودا ۵ الی ۶ ساعت زمان می برد تا رنگ سمنو تغییر کند و آب آن تبخیر شود

البته بستگی به میزان سمنو نیز دارد.زمانیکه آب سمنو تبخیر شد دمکنی را قرار می دهیم و اجازه می دهیم تا به مدت ۲ ساعت با حرارت کم سمنو پخته و خوشرنگ شود. ۳۰ دقیقه آخر بادام ها را نیز داخل سمنو می ریزیم.


منبع: پارسی‌دی

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
تمامی حقوق برای هلوکوک محفوظ است . طراحی قالب : نقل بلاگ