فالوده یکی از دسرهای قدیمی و بسیار پرطرفدار ایرانی است که اصالت آنرا متعلق به شهرهایی مثل شیراز و کرمان می دانند. فالوده به صورت تنها یا با بستنی سنتی سرو می شود و با انواع چاشنی ها مثل آب لیمو ترش ، شربت آلبالو و … سرو می شود.
ابتدا ۲ لیوان آب در قابلمه ای می ریزیم و شکر را به آن می افزاییم و روی حرارت قرار می دهیم و با قاشق هم می زنیم تا شکر زودتر در آب کاملا حل شود و بعد از حل شدن شکر،صبر می کنیم تا شربت کمی قوام بگیرد
و بعد گلاب را اضافه می کنیم و هم می زنیم و تامل می کنیم تا شربت چنر جوش بزند و بعد از روی حرارت بر می داریم و کنار می گذاریم تا خنک شود. بعد شربت سرد شده را در کاسه ای ی ریزیم و داخل فریزر می گذاریم تا کاملا یخ بزند.
سپس شربت یخ زده را از فریزر بیرون می آوریم و در مخلوط کن می ریزیم تا پودر شود. مجددا شربت پودر شده را در کاسه ای می ریزیم و در فریزر می گذاریم تا به صورت پودر باقی بماند. آن وقت ۲ لیوان آب داخل قابلمه ای می ریزیم
و نشاسته را به آن اضافه می کنیم و روی حرارت ملایم می گذاریم تا آب کاملا تبخیر شود و نشاسته کشدار و غلیظ شود و دز یک کاسه بزرگ آب ویخ فراوان می ریزیم و کنار می گذاریم. سپس نشاسته کشدار و غلیظ را در آبکش با سوراخ های ریز می ریزیم
و با فشار روی نشاسته ها باعث می شویم تا نشاسته ها از سوراخ های ریز رد شوند و به شکل رشته هایی نازک از آبکش بیرون بیایند و کاسه بزرگ یخ را زیر آبکش قرار می دهیم تا رشته های نازک نشاسته روی یخ ها بریزد.
هر چقدر این سوراخ های آبکش ریزتر باشد فالوده زیباتری خواهیم داشت. سپس رشته های در یخ را زیر و رو می کنیم تا سفت شوند.در کاسه ای بزرگ یخ پودر شده را می ریزیم و رشته ها را از یخ بیرون می آوریم
و به یخ پودر شده اضافه می کنیم و مخلوط می کنیم تا به همه جای یخ پودر شده رشته ها برسد. سپس فالوده را متناسب با افراد در کاسه می ریزیم و روی آن ها آب لیمو ترش یا شربت آلبالو می ریزیم و نوش جان کنید.
برای حمایت از ما، هلوکوک را به دوستان و آشنایان خود معرفی کنید!
کانال تلگرام هلوکوک
holoocook_channel@