در این مطلب نحوه درست کردن مرباى زرشک را آموزش می دهیم.
مربای زرشک برخلاف دیگر مرباها، به محض پختن آماده مصرف نیست، باید 2 تا 3 روز در یخچال بماند تا قابل استفاده شود. با هلوکوک همراه باشید.
زرشک را پاک کنید و خوب بشویید. داخل ظرف مناسبی بریزید و ظرف را با آب کاملا سرد پر کنید طوری که روی زرشکها را بپوشاند. زرشکها را 2 تا 3 ساعت در آب خیس کنید تا گرد و خاک روی دانهها کاملا تهنشین شود.
زرشکها را آبکش کنید، به آرامی شستوشو دهید و 200 گرم از شکر را لابهلای آنها بپاشید و به مدت 5-6 ساعت و حتی بهتر است یک روز داخل یخچال قرار دهید تا هم آب بیندازد و هم مزهدار شود.
باقیمانده شکر را آسیاب کنید تا نرم شود بعد با یک لیتر آب ولرم و آب حاصل از زرشک و شکر مخلوط کنید، داخل قابلمه لعابی بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا شربت بجوشد. در آخر میتوانید جوهرلیمو اضافه کنید. زرشک زود میسوزد پس دقت داشته باشید که شعله ملایم باشد.
زرشک را داخل شربت بریزید، دقت کنید اصلا مربا را هم نزنید. هر از گاهی دسته قابلمه را بگیرید و با حرکت دادن آن، مواد را مخلوط کنید. اواخر طبخ وانیل را اضافه کنید.
کف روی مربا را با یک قاشق استیل بردارید. به محض قوام آمدن مربا، حرارت را خاموش کنید. اجازه دهید مربا، با در باز در مجاورت هوا قرار گیرد تا خنک شود و بعد داخل ظرف مورد نظرتان بریزید و در یخچال نگهداری کنید.
نکته: یکی از شایعترین علل شکرک زدن مربا، جوشیدن بیش از حد آن است. البته اگر به اندازه کافی حرارت ندیده و نجوشیده باشد امکان کپک زدن خواهد داشت پس به زمان جوشیدن مربا کاملا دقت کنید.
منبع: آلامتو
برای حمایت از ما، هلوکوک را به دوستان و آشنایان خود معرفی کنید!
کانال تلگرام هلوکوک
holoocook_channel@