از آنجا که مردم علاقه وافری به طعم تند و بوی معطر زنجبیل داشته اند و نوعی خاصیت گرمایی داشته و برای درمان درد معده مؤثر بوده است، کاشفان و جهانگردان در سرتاسر نقاط گرمسیری آن را کشت داده اند. ریشه این گیاه در درمان سرگیجه، تعریق، تهوع و استفراغ ناشی از بیماریهای حرکتی یا دریازدگی مؤثر واقع می شود.
این گیاه همچنین گلودرد، سردردها، پاره ای از انواع دردهای قاعدگی و آرتریت و تب و درد ناشی از انواع سرماخوردگیها و آنفلونزا را درمان می کند. با هلوکوک همراه باشید.
زنجبیل، یکی از محبوبترین ادویهها نزد مردم ایران است که مزاج گرم و خشک دارد. معمولا از عسل و روغن بادام بهعنوان مُصلحهای زنجبیل یاد میشود. این ادویه دارای خصلتهای مختلفی است که از میان آنها میتوان به این موارد اشاره کرد: مقوی حافظه، تحلیلبرنده باد و تقویتکننده قلب و فم معده و مثانه. علاوه بر این، زنجبیل میتواند به تسکین درد کبد سرد و باز کردن انسداد کبد و طحال کمک کند. خوردن زنجبیل با زرده تخممرغ عسلی بهعنوان مقوی نیروی جنسی عمل میکند و نقش موثری در زیاد کردن و افزایش غلظت مایع منی دارد. مصرف زنجبیل با شکر یا نبات و کندر و یا با عسل (به شکل مربای زنجبیل)، برای رفع رطوبت معده موثر است. علاوه بر اینها، استفاده از زنجبیل به رفع بیماریهای عصبی (ترس و وحشت)، بیماریهای مفصلی و کمردرد و قطع حیض نیز کمک میکند. ضماد برگ یا ریشه زنجبیل جهت مقابله با بیماریهای مفصلی و بریدگیها و تحلیل ورم نیز مفید است. البته نباید فراموش کرد که استفاده از زنجبیل برای افراد گرممزاج مضر محسوب میشود و زیادهروی در مصرف آن موجب فساد خون و ضعف نیروی جنسی میگردد.
گاهی اوقات راهکاری ساده همچون افزودن زنجبیل به وعده صبحانه با فوائد متعددی برای سلامت همراه است.
زنجبیل از جمله طعمدهندههای نوشیدنی چای به حساب میآید. کارشناسان تغذیه و سلامت، مصرف زنجبیل را به دلایل پزشکی متعددی توصیه میکنند از جمله اینکه میتوان با افزودن این گیاه خوراکی به وعده صبحانه، روز خود را تغییر داد.
صبحانه مهمترین وعده غذایی است و افزودن زنجبیل که سرشار از مواد مغذی است، این وعده غذایی را سالمتر میسازد.
به نوشته روزنامه "تایمز آو ایندیا" از جمله دلایلی که به مصرف مرتب زنجبیل در هنگام صبح توصیه میشود میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
زنجبیل به کنترل اشتها کمک میکند. با مصرف زنجبیل هر روز صبح احساس نیاز به خوردن کمتر میشود. بهترین روش مصرف زنجبیل به منظور کاهش وزن، جوشانده زنجبیل یا آب زنجبیل است. برای تهیه جوشانده زنجبیل لازم است ابتدا مقداری آب را جوشانده و سپس دو تکه زنجبیل را به آن اضافه کنید. این مخلوط را مدتی بجوشانید و سپس از صافی رد کنید تا آماده مصرف شود. همچنین مصرف این جوشانده هنگام صبح به تنظیم سطح قند خون کمک میکند.
مصرف مرتب آب زنجبیل هر روز صبح به حفظ سلامت پوست و مو کمک کرده چرا که آنتیاکسیدانها و ویتامینهای موجود در آن برای پوست و مو مفیدند. همچنین از بدن در برابر عفونتهای پوستی و بیماریها حفاظت میکند.
با مصرف زنجبیل بیشتر اختلالات گوارشی برطرف میشود. افزودن این گیاه خوراکی به وعده غذایی صبحانه سیستم گوارشی را تقویت میکند.
زنجبیل به دلیل خواص ضدالتهابی نیز شناخته شده است. مصرف مرتب زنجبیل هنگام صبح در طولانی مدت به کاهش التهاب منجر میشود.
زنجبیل همچنین سطح کلسترول را کنترل میکند. افزایش سطح کلسترول بد خطر ابتلا به بیماریهای مزمن را افزایش میدهد و برای سلامت قلب ضرر دارد. با مصرف این چاشنی خوراکی میتوان سطح کلسترول بد خون را کاهش داد.
منبع: تک پزشک
برای حمایت از ما، هلوکوک را به دوستان و آشنایان خود معرفی کنید!
کانال تلگرام هلوکوک
holoocook_channel@