خواص گوجه فرنگی و فواید آن برای سلامت را در این مطلب مورد بررسی قرار می دهیم.
گوجه فرنگی دارای خواص و مزایای زیادی برای بدن است و ارزش غذایی بالایی دارد. استفاده از گوجه کمک زیادی به درمان بعضی از بیماری ها می کند. با هلوکوک همراه باشید.
وقتی صحبت از گوجه فرنگی می شود دقیقا شاید ندانید که جزو میوه ها دسته بندی می شود و یا جزو سبزیجات است ولی مهم این است که گوجه فرنگی منبع غنی از مواد غذایی است. متخصصان گوجه فرنگی را با نام غذای وظیفه شناس می شناسند که بدون طی کردن مراحل آماده سازی پخت عملی ماورای تغذیه ای را انجام می دهد زیرا که گوجه فرنگی از بیماری های پیشگیری می کند و فاکتورهای سلامت را به کل بدن می فرستد.
محتوای گوجه فرنگی در حدود 95 درصد آب دارد و 5 درصد باقیمانده را کربوهیدرات و فیبر تشکیل می دهد. گوجه ها دارای مقدار زیادی ویتامین A، K و ویتامین های خانواده گروه ب است. مواد معدنی مانند منگنز، پتاسیم، سدیم، منیزیم، مس و فسفر در گوجه فرنگی به مقدار زیادی وجود دارد. این گیاه حاوی فیبر و پروتئین و کمی ترکیبات ارگانیک مانند لیکوپن است که برای سلامتی بسیار مفید است.
گوجه ها سرشار از ویتامین ث و دیگر آنتی اکسیدان هایی هستند که بر علیه رادیکال های آزاد مضر در بدن ما که باع2 ایجاد سرطان می شوند، مبارزه می کنند. گوجه ها حاوی پلی فنول هستند که یک ترکیب گیاهی و موثر در جلوگیری سرطان پروستات می باشد. بتاکاروتن موجود در گوجه ها همچنین خواص ضد سرطانی نیز دارند. براساس تحقیقات و مطالعات دکتر جان اردمن مواد موجود در گوجه فرنگی با ایجاد حفاظت اپیدمیلوجیکال درصد ابتلا به سرطان پروستات را کاهش می دهد.
مصرف دخانیات می تواند منجر به سرطان ریه شود. وجود گوجه در رژیم غذایی شما به ممانعت از این بیماری خطرناک با توجه محتوای فراوان ویتامین آ، کمک می کند. نیتروسامین ها عمده مواد سرطان زا در سیگار ها هستند. کوماریک اسید و کلروژنیک اسید موجود در گوجه فرنگی، به خنثی سازی تاثیرات آسیب زای این مواد سرطان زا کمک می کند.
مصرف گوجه با توجه به محتوای فیبری، کولین، ویتامین ث و پتاسیم آن، برای قلب شما بسیار خوب است. تثبیت مقدار بالای پتاسیم نسبت به مقدار سدیم یک مانع کلیدی برای جلوگیری از بروز بیماری های قلبی است. محتوای فیبری این گیاه سطح هموسیستئین را در خون تنظیم می کند. وجود زیاد این ماده می تواند منجر به ریسک های بالاتری از حملات و سکته های قلبی شود. مصرف منظم گوجه به کاهش تری گلیسیرید و کلسترول بد در بدن کمک کرده و در نتیجه ما را در مقابل بیماری های قلبی عروقی مصون می دارد.
فولیک اسید موجود در گوجه فرنگی عاملی در از بین بردن عوامل استرس زا و تولید کننده افسردگی است.
ویتامین آ یک آنتی اکسیدان قوی است که بر ضد رادیکال های آزاد که به چشمان ما صدمه می زنند، وارد عمل می شود. ویتامین آ از ما در مقابل انحطاط بینایی و شل کوری مراقبت کرده و بینایی ما را بهبود می دهد.
کمبود ویتامین ث می تواند منجر به آسیب پذیر شدن پوست در مقابل نور خورشید، آلودگی و دود شود. در این صورت ممکن است پوست شما دارای چین و چروک یا لکه دار شدن همراه با زخم شود. ویتامین ث از بروز و گسترش این شرایط با تسهیل تولید کلاژن که یک ماده ضروری برای پوست، مو، ناخن و بافت پوششی است، جلوگیری می کند. کلاژن همان سیستم حمایت کننده و جوان سازی پوست متکی به ویتامین C می باشد همان ویتامینی که به وفور در گوجه فرنگی یافت می شود.
گوجه حاوی مقدار مناسبی فیبر است که حرکت روده ها را تحریک می کند و بدینوسیله از حرکت سالم آن درون دستگاه گوارشی اطمینان حاصل می شود. این ماده از یبوست و دیگر مشکلات جلوگیری می کند. محتوای فیبر آن به آزاد شدن و ترشح مایعات و شیره های گوارشی کمک می کند و همچنین به تحریک حرکات دودی در عضلات گوارشی نیز کمک می کند. این موضوع به تنظیم حرکات روده کمک کرده و مانع از اتفاقاتی مانند سرطان روده می شود.
تاثیر گوجه فرنگی بر روی دیابتی ها دو نوع می باشد. افرادی که از دیابت نوع یک رنج می برند سطح قند خون کمتری دارند، در صورتی که از محصولات دارای فیبر بالا مانند گوجه فرنگی استفاده کنند. از طرفی دیگر افرادی که از دیابت نوع دو رنج می برند، افزایش قند خون، انسولین و چربی را با مصرف این گیاه تجربه می کنند.
مطالعات نشان میدهد که دیابت نوع اول و نوع دوم با مصرف نا درست و بی اندازه فیبرهای مختلف ایجاد می شوند که همان میزان را به صورت بدون ضرر را در یک فنجان گوجه فرنگی می توان به دست آورد.
گوجه فرنگی ها حاوی پتاسیم هستند که یک گشاد کننده عروق می باشد که فشار خون را در ورید ها و شریان ها کاهش می دهد. این موضوع به افزایش گردش خون و کاهش سنگینی بر روی قلب و از بین رفتن ریسک فشار خون بالای مزمن کمک می کند. گوجه فرنگی با درصد پایین سدیمی که وارد بدن می سازد فشار خون را در حد پایین و نرمال نگاه می دارد.
گوجه فرنگی خواص ادرار آوری دارد که تشکیل ادرار در بدن ما را تسهیل می کند. این موضوع به از بین بردن مواد سمی مانند آب آضافی، نمک و اوریک اسید کمک می کند. این گیاه وقوع بیماری هایی مانند عفونت های دستگاه ادراری و سرطان مثانه را کاهش می دهد.
داشتن گوجه فرنگی در رژیم غذایی تان به جلوگیری از بروز سنگ صفرا کمک می کند. این موضوع به علت وجود تعدادی از ویتامین ها، مواد معدنی و پروتئین ها در این گیاه است.
گوجه فرنگی منبع غنی از ویتامین ها و مواد معدنی است. این گیاه می تواند حدود 40٪ از ویتامین ث مورد نیاز انسان را تامین کند که این ویتامین مانند یک آنتی اکسیدان قوی عمل می کند. وجود ویتامین آ، پتاسیم و حتی آهن در گوجه؛ به عملکرد مناسب بدن ما کمک می کند. پتاسیم سلامتی اعصاب را تثبیت و آهن نیز به گردش خون کمک می نماید.
گوجه ها کالری کمی دارند و اگر مواد کم کالری مصرف کنید، گوارش سریعتر انجام شده و چربی ذخیره نمی شود. گوجه فرنگی محتوای فیبری بالایی دارد که از جذب مولکول های چربی جلوگیری می کند. علاوه بر آن، این فیبر سوخت و ساز چربی ها را بهبود داده، تجمع چربی را از بین می برد و بدین ترتیب به شما در کاهش وزن کمک می کند. علاوه بر آن، گوجه فرنگی حاوی مقدار زیادی آب است که احساس سیری به شما می دهد و ضعف های ناشی از گرسنگی را التیام می بخشد.
گوجه حاوی مواد مفیدی همچون کلسیم و ویتامین کا است که هر دو در استحکام، ترمیم استخوان ها و مشکلات استخوانی نقش حیاتی دارند.
با توجه به محتوای لیکوپن و کاروتنی آن، گوجه در بهبود دادن ایمنی شما عملکرد خوبی دارد. این مواد به راحتی با بیماریهای مسری مانند سرماخوردگی و آنفولانزا مقابله می کنند. علاوه بر آن، مواد مغذی موجود در گوجه، عوامل شناخته شده ای در تاثیر بر روی سیستم ایمنی بدن می باشند.
به خوبی از گوجه استفاده کنید، چرا که پوست و موی شما با کمک گوجه درخشان می شود. ویتامین های آ، ب، ث و ای موجود در این گیاه تاثیر خارق العاده ای بر روی موهای شما می گذارد. این ویتامین ها ریزش مو را التیام داده، حالت دهنده ی طبیعی فوق العاده ای بوده و موهای خشک و فرفری را کنترل می کند. قبلا گفته شد که فراوانی پروتئین در گوجه موهای شما را نرم، درخشان و منعطف می سازد.
مصرف کامل فولات، قبل و در حین دوران بارداری برای محافظت از جنین در مقابل نواقص رشته های عصبی کاملا ضروری است. فولیک اسید نوع ساخته شده ی فولات است. این ماده در مکمل های غذایی به مقدار زیادی موجود است.
در حالیکه به زنان باردار توصیه می شود تا از مکمل های فولیک اسید استفاده کنند، گوجه فرنگی منبع قوی از فولات محسوب می شوند. این مقدار برای زنانی که در آینده نزدیک باردار خواهند شد کاربرد دارد.
از آنجا که گوجه ها محتوای آب زیادی دارند، این گیاه به صورت کاملی به عنوان یک غذای اشباع کننده عمل می کند. گوجه ها با محتوای آبی خود، پوست را مرطوب کرده و آن را سالم و درخشان نگه می دارند.
بعضی از آنتی اکسیدان های فلاونوئید، مانند لیکوپن و زیزانتین، برای متخصصین سلامت به علت رفتارهای ضد رادیکال های آزاد، کاملا شناخته شده اند.
گوجه فرنگی به صورت طبیعی منبعی سرشار از پروتئین است، که برای ترمیم سلول ها و ساخته شدن ماهیچه ها مناسب است.
در کنار وجود ویتامین ث، لیکوپن و نیاسین؛ گوشته گوجه فرنگی نیز حاوی فواید پزشکی است. گرچه، دانه های گوجه فرنگی نیز توسط لایه مخاطی پوشیده شده است. این لایه توسط محققین به عنوان یک لایه دارای مواد مغذی ثبت شده است. مواد این لایه به همراه لیکوپن لخته خون را از بین برده و مانع از تشکیل آن می شوند. لخته شدن خون یکی از دلایل عمده برای بیماری های قلبی است.
پی اچ بدن انسان در حدود 7/365 تثبیت می شود. گرچه رژیم غذایی، الگوهای غذایی نامنظم و عدم ورزش مناسب، این اطمینان را می دهد که بدن ما تجمع شدیدی از اسید را داراست. این حالت منجر به اسیدیته، احتقان و ریفلاکس می شود. معمولا، تعادل پی اچ بدن میتواند با وجود عناصری مانند کلسیم، پتاسیم، منیزیم و سدیم، تثبیت شود. گوشته و دانه های گوجه فرنگی حاوی مقدار زیادی قلیا است و دانه های گوجه فرنگی به تعادل پی اچ و جلوگیری از اسیدیته کمک می کند.
چهار قطره از آب گوجه فرنگی را با یک قاشق سوپ خوری ترکیب کرده و بر روی پوست خود بمالید. به آرامی بر روی پوست خود مالیده و اجازه دهید به مدت 15 دقیقه بر روی صورتتان باقی بماند. مصرف مداوم آن منافذ را باز می کند.
گوجه ها نه تنها صرفا قسمت مهمی از رژیم غذایی سالم محسوب می شوند بلکه عملکرد اعجاب انگیزی بر روی پوست دارند. مالیدن آب یا گوشته گوجه فرنگی بر روی پوست شادابی و درخشندگی پوست را احیا کرده و نمای زیبایی به پوست شما می دهد . ویتامین ث موجود در این گیاه پوست را درخشان تر می کند.
گوجه ها و محصولات آن، پوست را قادر می سازند تا اکسیژن را جذب کرده و مانع از علائم پیری می شوند. گوجه درمان طبیعی فوق العاده ای را برای پوست فراهم می آورد که طی آن پوست جوان تر و سالم تر به نظر می رسد.
مطابق چندین مطالعه، گوجه فرنگی حاوی لیکوپن است که به مانند یک ضد آفتاب طبیعی عمل می کند. این اقدام از پوست در مقابل اشعه های ماورای بنفش محافظت می کند.
عصاره گوجه فرنگی اغلب در روغن های تجملی ماساژ برای مقابله با علائم استرس بر روی پوست، استفاده می شود. عصاره گوجه همچنین در کرم های چشمی استفاده می شود که چشم ها را تازه شدن آن می شود.
خواص منقبض کننده گوجه آن را به یک انتخاب عالی برای شکل گیری پوست تبدیل کرده است.به کار بردن بسته ی تشکیل شده از آووکادو و گوجه ی له شده بر روی پوست آن را التیام داده و پاکسازی کرده و باعث درخشش بیشتر آن می شود.
این ترکیب را به مدت 20 تا 30 دقیقه بر روی پوست بگذارید سپس با آب نیمه گرم بشویید. گوجه حاوی خواص طبیعی کاهش چربی و جمع کننده است.
گوجه فرنگی به عنوان یک سفید کننده طبیعی بسیار برای روشن کردن پوست مفید است.
طبق برخی تحقیقات، افرادی که هر روز 5 قاشق سوپ خوری رب گوجه فرنگی به مدت سه ماه پشت سر هم مصرف می کنند، پوستشان به صورت طبیعی در مقابل آفتاب سوختگی محافظت می کند. پوست آفتاب سوخته نیز می تواند با به کار بردن گوجه بر روی قسمت های آسیب دیده درمان شود.
ترکیب عسل و آب گوجه، ترکیب غلیظی به وجود می آورد. این ترکیب را بر روی پوست مالیده و بعد از 15 دقیقه با آب بشویید تا پوست نرم و درخشنده داشته باشید.
گوجه ها درمان عالی برای جلوگیری از ریزش مو هستند. این باور وجود دارد که به کار بردن گوشته گوجه بر روی پوست می تواند مانع از ریزش مو شود. آب گوجه را نیز می توانید به موهای خود بمالید.
گوجه به خوبی می تواند سلول های مرده پوست را از بین ببرد
گوجه ها حالت دهنده طبیعی فوق العاده ی مو هستند. این گیاهان درخشش طبیعی پوست را فراهم می کند و مو را نرم کرده و قابل انعطاف می سازد. چند قطره از آب آن را بر روی دستان خود ریخته و بر موهای خود بمالید. این کار مانند یک حالت دهنده طبیعی عمل خواهد کرد و موها را قابل مدیریت می سازد.
پوره گوجه فرنگی به درخشش و انعطاف موهای خشک کمک می کند. پوره گوجه را با روغن ترکیب کرده و بر روی موها بمالید. بگذارید 20 دقیقه باقی بماند سپس آن را بشویید. این کار مو را به شدت نرم، درخشان و منعطف می سازد.
در فصل زمستان معمولا رطوبت مو کم می شود و رشته های مو را خشک شکننده می کند. پس به وسیله گوجه فرنگی موهای خود را مجددا متراکم کنید. گوجه رطوبت را در مو حبس کرده و از خشکی آن جلوگیری می کند.
گوجه ها برای درمان شوره و پوسته پوسته شدن پوست سر بسیار مفیدند. این مشکلات به علت مشکلات مرتبط با پوست سر مانند اگزما و پسوریازیس به وجود می آیند. گوجه محتوای ویتامین ث بالایی دارد که با شوره سر مقابله کرده و کلاژن را برای لایه های بافت پوست سر فراهم می کند.
ریفلاکس اسیدی و سوزش سر دل:
گوجه ها اسیدی هستن و و ممکن است باعث سوزش سر دل شوند. گوجه ها مملو از مالیک اسید و سیتریک اسید هستند و می توانند باعث تحریک معده جهت ترشح بیشتر اسید معده شوند. زمانی که مقدار اسید افزایش پیدا می کند، تحت فشار به سمت مری بالا می آید و باعث بروز علائمی می شود. در حقیقت پختن گوجه ها نیاز به کمک زیادی ندارد و این پختن مانع از ریفلاکس می شود.
علائم حساسیت به گوجه فرنگی اغلب فورا بعد از خوردن آن دیده می شود. این علائم شامل؛ کهیر، خارش پوست، اگزما، سرفه و عطسه، خارش گلو، ورم صورت، دهان و زبان می شود.
ممکن است قسمتی از پوست شما بعد از لمس گوجه فرنگی خارش کرده یا ورم می کند. گوجه ممکن است به خارش لب ها منجر شود. واکنش آلرژیک احتمالی دیگر وجود هاله قرمز به دور پلک ها و ابروها است.
افراد با مشکلات کلیوی ممکن است در مصرف گوجه خود محدود شوند به علت محتوای آب بالای گوجه. سطح بالای پتاسیم در خون که یکی از علل بیماری کلیوی است می تواند با اجتناب از مصرف گوجه یا سس آن درمان شود. سس گوجه فرنگی سرشار از اگزالات است که دلیل مستعد حساسیت دیگری می باشد.
پوست و دانه های گوجه ممکن است می تواند دلیلی بر سندرم روده تحریک پذیر باشد. اگر مبتلا به این سندرم باشید، گوجه می تواند باعث نفخ کردن شود.گوجه ها همچنین یکی از خوراکی حساسیت برانگیز است که ممکن است باعث مشکلات روده ای شود.
در مواردی که افراد در برابر گوجه فرنگی مقاوم نیستند، اسهال مشاهده می شود.
اطمینان حاصل کنید که از سس گوجه فرنگی دارای سدیم کمتر استفاده می کنید چرا که سس های گوجه فرنگی معمولا مقدار زیادی سدیم دارند.
گوجه ها منبع عالی از لیکوپن هستند. مصرف بیش از حد لیکوپن ممکن است باعث لیکوپنودرمیا می شود که منجر به رنگ نارنجی غلیظ پوست می شود. هر چند این موضوع یک تهدید محسوب نمی شود اما به شدت جلب نظر می کند.
خوراکی های اسیدی مانند گوجه ممکن است مثانه را تحریک کنند و منجر به فی اختیاری دفع ادرار شوند. این خوراکی ها ممکن است بروز علائمی دیگری همچون سوزش هنگام ادرار شوند.
افراد حساس به گوجه فرنگی ممکن است دچار سختی در تنفس شوند.
گوجه ها در تمام طول سال به صورت تازه و یا بسته بندی شده موجود هستند. هزاران نوع گونه وجود دارد که در شکل ها، اندازه ها و رنگ های مختلف موجود هستند. دو شکل عمده گوجه گرد یا گلابی شکل و از لحاظ اندازه نیز گوجه های اندازه گیلاس موجود است. گوجه هایی را انتخاب کنید که قرمز تیره و با طراوت هستند.
گوجه ها در رنگ های زرد و بنفش نیز وجود دارند اما این انواع رنگی اسیدیته کمتری دارند و بنابراین عطر و طعم آنچنانی ندارند. گوجه ها باید شکل مناسبی داشته باشند و تو رفتگی، شکستگی و کشیدگی نداشته باشند.
پوست آنها باید محکم باشند و خشک و چروک نباشند. گوجه تازه و رسیده در مقابل فشار استقامت کمی دارد و عطر خوبی از آن در محیط وجود دارد.
گوجه ها به شدت در مقابل سرما حساس هستند به قدری که از داخل منفجر می شود و عطر و طعمش را از بین میرود. گوجه ها را در دمای معمولی اتاق نگه دارید و در مقابل نور مستقیم آفتاب قرار ندهید و هر چه زودتر آن را مصرف کنید. گوجه های رسیده شده را از روی بوته هایش بچینید که در این صورت طعم و ترشی و بوی آن باقی می ماند. از خریدن گوجه های به شدت رسیده اجتناب کنید. اگر بر حسب تصادف گوجه ی نارس خریدید، آن را در داخل کاغذ در کنار موز یا سیب قرار داده و در طی شب کنار آنها واگذارید. گاز اتیلن آزاد شده از این میوه روند رسیدن گوجه فرنگی را تسریع می کند. بعد از آنکه کاملا رسیده شدند آنها را در یخچال قرار دهید. جایی که دو تا سه روز در آنجا تازه می مانند.
حدود نیم ساعت قبل از مصرف آنها را از یخچال بیرون بیاورید، اینکار طعم و لذیذی آن را بیشتر می کند. زمانی که سس کچاپ گوجه فرنگی می خرید، صرفا ارگانیک آن را بخرید و از خرید گوجه های آلوده به سموم و دیگر مواد شیمیایی خودداری کنید. گوجه های بسیار رسیده به راحتی خراب می شوند و باید در یخچال نگهداری شوند.
محتوای اسیدی بالای گوجه ها اولین دلیلی است که نسبت به سایر گیاهان بیشتر کنسرو می شوند. گوجه های کنسرو ده شکل های مختلف خرد شده، له شده و پخته شده و به شکل سس دارند. کنسروهای باز نشده گوجه می توانند تا شش ماه طی یک هفته خورده شوند.
شما میتوانید در صورت داشتن گوجه های فراوان آنها را فریز کنید. فریز کردن گوجه ها منجر به تحت تاثیر قرار گرفتن عطر و طعم آنها نمی شود. آنها را شسته و خشک کنی و و سپس درون یک کیسه زیپ دار قرار دهید. در موارد مورد نیاز آن را از کیسه خارج کنید.
نوبت بیماری های آقایان که می رسد ابتدا نظرهای به سمت سرطان پروستات و راههای درمان ان منعطف می شود.
گوجه فرنگی و سرطان پروستات:
براساس تحقیقات و مطالعات دکتر جان اردمن مواد موجود در گوجه فرنگی با ایجاد حفاظت اپیدمیلوجیکال درصد ابتلا به سرطان پروستات را کاهش می دهد.
مصرف فراوان چربی با ایجاد تغییر در متابولیسم کلسترول و استروئید، شانس بروز سرطان را افزایش می دهد. مصرف سبزیجات یا رنگدانه های سبز و زرد یک اثر حفاظتی از بروز سرطان پروستات دارد، شانس بروز سرطان پروستات با گذشت سن افزایش می یابد ممکن است به علت تغییرات هورمونی حاصله نظیر کاهش مقدار آندرسترون و یا افزایش مقادیر سرمی استروژن و استرادیول باشد.
تماس با عوامل شغلی و محیطی شانس بروز سرطان را بیشتر می کند، شغلهایی که شانس بروز سرطان را بیشتر می کنند شامل کارگرانی که با کودها، بافتنی ها و لاستیک سر و کار دارند، تماس با باتری های حاوی کادمیوم است.
پروستات پس از سن 45 تا 50 سالگی آغاز به رشد می کند به افراد بالای این سن توصیه می شود روزانه یک گوجه فرنگی خام مصرف کنند.
غربالگری موجب تشخیص سریعتر و در مراحل پائین تر بیماری شده و درنتیجه اثربخشی درمان را بیشتر کرده و موجب افزایش طول عمر مبتلایان می شود.
آیا تا به حال نام روغن هسته گوجه فرنگی را شنیده اید؟ از خواص شگفت انگیز آن در زیبایی پوست و مو چه می دانید؟ روغن هسته گوجه برای بسیاری از مردم ناشناخته است، اما یک روغن حامل فوق العاده برای پوست و مو محسوب می شود. این روغن با استفاده از روش پرس سرد تهیه می شود. رنگ آن، نارنجی پر رنگ است و بوی تند گوجه را به همراه دارد.
پیش از اینکه به سراغ خواص آن برویم، ابتدا مقدماتی در مورد ویژگی های آن بیان می کنیم.
این روغن همانطور که گفته شد دارای رنگ نارنجی پر رنگ، قرمز و یا قهوه ای و بوی تند گوجه می باشد. بافت آن نسبتا سنگین است، اما به راحتی به پوست نفوذ می کند. این محصول را می توان به مدت دو سال در خارج از یخچال و بیشتر از دو سال در داخل یخچال نگهداری کرد. پیش از استفاده بهتر است کمی از آن را بر روی قسمتی از مچ یا بخش خارجی آرنج تست کرد. برای افزایش طول عمر روغن بهتر است در یخچال نگهداری شود.
روغن هسته گوجه سرشار از آنتی اکسیدان، استرول ها، اسیدهای چرب ضروری، ویتامین ها و مواد معدنی است. برخی از آنها شامل موارد زیر می باشند.
پس از آگاهی از مواد مغذی تشکیل دهنده ی روغن هسته گوجه زمان آن رسیده تا از خواص شگفت انگیز آن در زیبایی پوست و مو بیشتر بدانید.
یکی از بهترین فواید روغن هسته گوجه فرنگی، توانایی آن در درخشندگی پوست است. دلیل آن نیز، وجود کارتنوئیدها، فیتواسترول ها و آنتی اکسیدانهاست. 55 درصد از این روغن را لینولئیک اسید تشکیل داده است. این اسید موجب افزایش کیفیت سبوم، درخشندگی پوست و پیشگیری از بسته شدن منافذ پوست می گردد.
هسته گوجه حاوی آلفا-توکفرول و گاما – توکوفرول می باشد که هر دو ترکیبات ویتامین E می باشند. ویتامین E، یک آنتی اکسیدان قوی است که موجب بهبود سریع زخم ها می شود. می توانید چند قطره روغن هسته گوجه فرنگی را به کرم روزانه خود اضافه کنید تا اسکار آکنه های شما را برطرف کند.
روغن هسته گوجه سرشار از آنتی اکسیدان، ویتامین E و کارتنوئیدهایی چون لیکوپن ایزومر، لوتئین و بتاکاروتن است. همه ی اینها آنتی اکسیدان های فوق العاده ای هستند که رادیکال های آزاد مربوط به پیری زودرس را از بین می برند. استفاده از این روغن موجب از بین بردن چین و چروک های عمیق، خط و خطوط و لکه های پیری می شود.
روغن هسته گوجه برای رفع آفتاب سوختگی فوق العاده است. خود گوجه نیز برای رفع سوختگی حاصل از آفتاب، کاهش تیرگی پوست و افزایش درخشندگی آن مفید است. به آرامی روغن هسته گوجه فرنگی را روی پوست آفتاب سوخته ی خود ماساژ دهید. حتی می توانید شب ها هنگام خواب و یا در زیر آرایش خود از آن استفاده کنید.
آیا موهای شما شکننده و ضعیف است؟ چند قطره روغن هسته گوجه را به شامپو یا نرم کننده ی خود اضافه کنید تا خاصیت شگفت انگیز آن را ببینید. روش دیگر این است که آن را با روغن های ضروری مثل روغن پرتقال، ریحان و گریپ فروت مخلوط و استفاده کنید.
سلولیت تورفتگی ها و برجستگی هایی هستند که بر روی پوست ران، باسن و بازوها ظاهر می شوند. یکی از روش های طبیعی برای کاهش سلولیت، ماساژ آن با روغن های حاملی چون روغن هسته گوجه می باشد.
مصرف مداوم روغن هسته گوجه موجب از بین رفتن ترک های شکم می شود. نصف فنجان شی باتر را با دو قاشق غذاخوری روغن گوجه و 20 قطره روغن اسطوخودوس مخلوط کنید و 2 بار در روز بر روی شکم خود ماساژ دهید.
از آنجا که این روغن دارای خواص ضد التهابی است، برای برطرف کردن بیماری های پوستی همچون اگزما و پسوریازیس نیز بسیار مفید است.
قوام نسبتا سنگین روغن هسته گوجه، آن را تبدیل به یک مرطوب کننده ی قوی برای رفع خشکی لب ها کرده است.
پوست های مستعد آکنه باید تمام آنتی اکسیدان های مورد نیاز خود را دریافت کنند. خوشبختانه روغن هسته گوجه حاوی تمام آنتی اکسیدان های مورد نیاز برای کاهش التهاب و بهبود ظاهر جوش هاست.
روغن هسته گوجه فرنگی برای رطوبت رسانی به پوست های خشک بسیار مفید است. بافت نیمه سنگین آن موجب تغذیه ی پوست و نرم شدن آن می شود. ساختار آن به گونه ای است که پوست را چرب نمی کند، چرا که در عمق آن نفوذ می کند.
منبع: تک پزشک
برای حمایت از ما، هلوکوک را به دوستان و آشنایان خود معرفی کنید!
کانال تلگرام هلوکوک
holoocook_channel@