حتما شما هم شنیده اید که می گویند خوردن یک عدد سیب در روز شما را از پزشک بی نیاز می کند. همین جمله را می توان در مورد پرتقال نیز بیان کرد.
درخت پرتقال یکی از درخت هایی است که به طور گسترده در سرتاسر جهان کاشته می شود. این میوه در میان افراد بسیار محبوب است زیرا شیرینی طبیعی دارد و می توان از آن در موارد مختلف همچون تهیه آب پرتقال، تهیه مارمالاد و ماسک صورت استفاده کرد.
یک عدد پرتقال بیش از 170 ماده شیمیایی گیاهی مختلف دارد و در آن بیش از 60 فلاونوئید یافت می شود که بیشتر آن ها خاصیت ضد التهابی دارند و آنتی اکسیدان های بسیار قدرتمندی هستند. در این مقاله قصد داریم ارزش تغذیه ای و خواص پرتقال را با نگاه دقیق تری بررسی کنیم.
دلایل بسیار زیادی برای خوردن پرتقال در روز وجود دارد. این میوه خوشمزه، کالری اندکی دارد اما سرشار از مواد مغذی است، می تواند پوست شما را سالم و شفاف نگه دارد همچنین می تواند خطر بیماری ها در شرایط مختلف را کمتر کند.
در ادامه با هلوکوک همراه شوید تا 6 خاصیت شگفت انگیز پرتقال را معرفی کنیم:
بر اساس گفته های موسسه قلب در آمریکا، خوردن ترکیباتی که در مرکباتی همچون پرتقال و گریپ فروت یافت می شود می تواند خطر ابتلا به سکته را در زنان کاهش دهد. افرادی که مقادیر زیادی از مرکبات را مصرف می کنند 19 درصد کمتر از سایر افراد به سکته مبتلا می شوند.
مصرف سدیم اندک برای کاهش فشار خون ضروری است. با اینحال افزایش مصرف پتاسیم می تواند به اندازه این موضوع مهم باشد. بر اساس نظرسنجی های انجام شده، کمتر از 2 درصد از بزرگسالان آمریکا 4700 میلی گرم از این ماده را که مورد نیاز است در روز مصرف می کنند. به خاطر داشته باشید که مصرف پتاسیم کافی باعث می شود خطر مرگ ناشی از هر شرایطی تا 20 درصد کاهش یابد.
بر اساس مطالعه ای که در مجله Epidemiology منتشر شده است، مصرف موز، پرتقال و آب پرتقال طبیعی در دو سال اول زندگی می تواند خطر توسعه سرطان خون را در کودکان کاهش دهد.
از آنجایی که پرتقال منبع بسیار عالی از آنتی اکسیدان قوی ویتامین C است می تواند به مبارزه با تشکیل رادیکال های آزاد که باعث ایجاد سرطان می شوند کمک کند.
با اینکه مصرف ویتامین C کافی به عنوان یک آنتی اکسیدان ضروری و بسیار مفید است، اما مقادیری که برای مقاصد درمانی برای سرطان مورد نیاز است فراتر از مصرف خوراکی آن خواهد بود. مصرف فیبر بالا از طریق میوه ها و سبزیجات نیز می تواند خطر ابتلا به سرطان روده را کاهش دهد.
فیبر، پتاسیم و ویتامین C موجود در پرتقال می تواند از سلامت کلی قلب محافظت کند. افزایش مصرف پتاسیم به همراه کاهش مصرف سدیم می تواند تغییر مهمی در زندگی باشد و همین امر موجب می شود خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی در افراد کاهش یابد.
در یکی از مطالعات انجام شده مشخص شد افرادی که 4069 میلی گرم پتاسیم در روز مصرف کرده بودند 49 درصد کمتر از سایر افراد به خاطر بیماری قلبی جان خود را از دست می دادند.
مصرف پتاسیم زیاد همچنین مرتبط با کاهش خطر ابتلا به سکته است و می تواند از حجم عضلات پشتیبانی کند، چگالی مواد معدنی در استخوان ها را حفظ نماید و تشکیل سنگ کلیه را کاهش دهد.
مطالعات انجام شده نشان می دهد بیماران مبتلا به دیابت نوع 1 که رژیم غذایی پر فیبر را مورد استفاده قرار می دهند سطح گلوکز پایین تری خواهند داشت. بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 نیز ممکن است در این شرایط سطح قند خون، لیپید و سطح انسولین بهبود یابد. یک عدد موز متوسط می تواند حدود 3 گرم فیبر وارد بدن کند.
راهنمای رژیم غذایی برای آمریکایی ها پیشنهاد می کند زنان 21 الی 25 گرم در روز و مردان 30 الی 38 گرم در روز فیبر مصرف کنند.
آنتی اکسیدان ویتامین C زمانی که به شکل طبیعی مصرف می شود یا بر روی پوست اعمال می گردد می تواند با آسیب پوستی ناشی از نور خورشید و آلودگی مبارزه کند، چین و چروک ها را کاهش دهد، بافت کلی پوست را بهبود ببخشد.
همانطور که می دانید ویتامین C نقش بسیار مهمی در تشکیل کلاژن دارد و می تواند از سیستم پوست محافظت کند.
یک عدد پرتقال متوسط (حدود 154 گرم) در برگیرنده 80 کالری، صفر گرم چربی، 250 میلی گرم پتاسیم، 19 گرم کربوهیدرات و نیز 1 گرم پروتئین است.
یک عدد پرتقال متوسط می تواند 130 درصد از نیاز روزانه بدن به ویتامین C، دو درصد از نیاز بدن به ویتامین آ ، 6 درصد از نیاز بدن به کلسیم را تامین کند.
پرتقال همچنین در برگیرنده تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین، ویتامین B6، پانتوتنیک اسید، فسفر، منیزیم، منگنز، سلنیوم و مس است. به خاطر محتوای بالای ویتامین C در این میوه، مصرف آن می تواند سیستم ایمنی را تقویت کند.
این میوه همچنین در برگیرنده کولین، زآگزانتین و کاروتنوئیدهاست. بهتر است بدانید که کولین یکی از مواد مغذی مهم در پرتقال است که می تواند به بهبود خواب، حرکت عضلات ، یادگیری و حافظه کمک کند.
کولین در حفظ ساختار غشاهای سلولی مهم است و به انتقال پالس های عصبی کمک می کند و می تواند در جذب چربی و کاهش التهاب مزمن موثر باشد.
زآگزانتین و کاروتنوئیدها نیز خاصیت آنتی اکسیدانی دارند و می توانند سرطان را کاهش دهند.
پرتقال باید در اوج رسیده شدن خود برداشته شود زیرا بر خلاف برخی از میوه ها، این میوه بعد از بسته بندی و چیده شدن رسیده نمی شوند. پرتقال باید در دمای اتاق و به دور از نور مستقیم خورشید نگهداری شود. اگرچه یافتن میوه خوب در زمستان کمی سخت است اما این فصل بهترین زمان برای خرید مرکبات محسوب می شود.
یکی از مطالعات منتشر شده در سال 2015 نشان داد افرادی که مقادیر زیادی آب پرتقال یا گریپ فروت کامل مصرف می کنند بیشتر از سایرین در معرض توسعه ملانوم قرار دارند.
طبق یک مطالعه جدید منتشر شده درمجله علوم، قدرت ویتامین C یک روز می تواند برای مبارزه با سرطان کولورکتال استفاده شود.
مسدودکننده های بتا (نوعی داروست که عمدتا برای بیماری های قلبی تجویز می شود) می تواند سطح پتاسیم را در خون افزایش دهد. غذاهای غنی از پتاسیم همچون پرتقال و موز را به هنگام مصرف این داروها باید به احتیاط مصرف کرد.
مصرف پتاسیم زیاد برای افرادی که کلیه هایشان به درستی کار نمی کند نیز می تواند مضر باشد. اگر کلیه شما نمی تواند پتاسیم اضافی را حذف کند، مقدار اضافی آن می تواند خطرناک و در برخی از موارد کشنده باشد.
افرادی که با رفلاکس اسید معده به مری دست و پنجه نرم می کنند ممکن است با مصرف غذاهای اسیدی همچون مرکبات نشانه های سوزش سر دل را بیشتر تجربه نمایند. البته تجربه هر فردی متفاوت است.
الگوی کلی غذا خوردن و رژیم غذایی در پیشگیری از بیماری ها و رسیدن به سلامت خوب مهم است. بهتر است به جای اینکه بر روی یک ماده غذایی یا میوه تمرکز کنید، رژیم غذایی با انواع مختلفی از مواد را دنبال نمایید.
منبع: مجله سلامت
برای حمایت از ما، هلوکوک را به دوستان و آشنایان خود معرفی کنید!
کانال تلگرام هلوکوک
holoocook_channel@