مردم معمولا به خاطر رنگ زیبای سبزی که در کیوی وجود دارد جذب آن میشوند.
اما به خاطر داشته باشید که این میوه خوشمزه مزایای منحصر به فردی دارد. در این مقاله همراه هلوکوک باشید تا چند مورد از مزایای این میوه را با هم مرور کنیم.
کیوی خام حاوی actinidain (آنزیم حل کننده پروتئین) است که میتواند به هضم موادی همچون papain در پاپایا یا بروملین موجود در آناناس کمک کند.
سطح بالای پتاسیم در کیوی میتواند به متعادل کردن الکترولیتها در بدن کمک کند. همین امر اثر سدیم را کاهش میدهد و به تنظیم فشار خون بدن کمک فراوانی خواهد کرد.
مطالعه انجام شده نشان میدهد که ترکیب منحصر به فرد آنتی اکسیدانها در کیوی به محافظت از DNA کمک میکند. برخی از محققان بر این باورند که این میوه به پیشگیری از سرطان کمک خواهد کرد.
ویتامین C بالای کیوی به همراه ترکیبات آنتی اکسیدانی که در آن یافت میشود میتواند به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کند.
شاخص گلیسمی پایین این میوه و فیبر بالایی که در آن وجود دارد باعث می شود کمتر گرسنه شوید. در چنین شرایطی بدن با ذخیره کردن چربی به موارد دیگر پاسخ نمیدهد.
کیوی منبع عالی از فیبر است. این موضوع مانع از یبوست وسایر مشکلات روده میشود.
فیبر موجود در کیوی میتواند به سموم بچسبد و آن را از بدن خارج کند.
خوردن 2 الی 3 عدد کیوی در روز میتواند لخته شدن خون را تا 18 درصد و تری گلیسیرید را تا 15 درصد کاهش دهد. بیشتر افراد از اسپرین برای کاهش لخته شدن خون استفاده میکنند اما این دارو نیز عوارض جانبی دیگری همچون التهاب یا خونریزی روده را به همراه دارد. مصرف میوههایی همچون کیوی مانع از لخته شدن خون میشود و در عین حال چنین عوارضی را به همراه نخواهد داشت.
همانطور که قبلا نیز بیان کردیم شاخص گلیسمی در این میوه پایین است. این موضوع بدین معناست که مصرف آن به سرعت سطح قند خون را بالا نمیبرد. افراد دیابتی میتوانند از این میوه استفاده کنند.
دژنراسیون ماکولا یکی از دلایل اصلی از دست دادن بینایی در کهنسالان است. مطالعات انجام شده بر روی 110000 مرد و زن نشان داد که مصرف سه عدد میوه در روز میتواند دژنراسیون ماکولا را تا 36 درصد کاهش دهد. این موضوع به خاطر سطح بالای لوتئین و زیگزانتین در کیوی است که هر دو ماده شیمیایی طبیعی هستند که در چشم انسان یافت میشوند. اگرچه میوهها و سبزیجات مختلفی مورد مطالعه قرار گرفته اند اما چنین اثر مشابهی در سایر مواد یافت نشده است.
کیوی در گروه میوههای قلیایی قرار دارد و این موضوع بدین معناست که سطح خوبی از مواد معدنی را برای کاهش سطح اسیدی مواد دارد. تعادل خوب اسیدو باز در بدن مزایایی همچون پوست شاداب و جوان، خواب عمیق تر، انرژی فیزیکی فراوان، سرماخوردگی کمتر، آرتروز کمتر و پوکی استخوان کمتر را به همراه دارد.
کیوی منبع خوبی از ویتامین E است که یک آنتی اکسیدان شناخته شده برای محافظت از پوست در برابر اسیب های مختلف است.
کیوی ظاهر و طعم بسیار خوبی دارد. بیشتر افراد این میوه را به خاطر ظاهر متفاوتی که نسبت به سایر میوهها دارد دوست دارند. برای اینکه بتوانید سطح متعادلی از مواد مغذی را داشته باشید بهتر است انواع مختلفی از مواد غذایی را مصرف کنید. هر ماده غذایی کیفیت و مواد مغذی خاص و منحصر به فرد خود را دارد. بیشتر افراد در رژیم غذایی خود از منابع محدودی استفاده میکنند و این موضوع به هیچ عنوان توصیه نمیشود.
کیوی یکی از میوههای سالمی است که در جهان یافت میشود زیرا آفت کش زیادی بر روی آن مورد استفاده قرار نمیگیرد.
میوه کیوی حاوی مقدار قابل اندازه گیری از اگزالاتها است. این ماده به طور طبیعی در بیشتر گیاهان و حیوانات یافت میشود. زمانی که اگزالات در مایعات بدن بیش از حد تجمع پیدا میکند، میتواند کریستالیزه شود و در نهایت مشکلاتی برای سلامتی بدن ایجاد نماید. افرادی که مشکلات کلیوی یا مشکلات مرتبط با کیسه صفرا را دارند بهتر است از خوردن کیوی اجتناب کنند. بحثهای زیادی در مورد مقدار مناسب این میوه وجود دارد. کیوی همچنین حاوی مواد آنزیمی مرتبط با سندرم حساسیت به لاتکس میوه است. اگر به لاتکس حساسیت دارید، ممکن است به کیوی نیز حساسیت داشته باشید.از آنجایی که رسیده کردن کیوی با گاز اتیلن این ماده را افزایش میدهد بهتر است از میوههای طبیعی استفاده کنید. پختن نیز میتواند چنین آنزیمهایی را غیر فعال نماید.
منبع: مجله سلامت
برای حمایت از ما، هلوکوک را به دوستان و آشنایان خود معرفی کنید!
کانال تلگرام هلوکوک
holoocook_channel@