خورش متن جن یکی از انواع خورش های ایرانی است که اصالت آن متعلق به شمال کشور می باشد. جالب است بدانید که این خورش از محبوب ترین خورش های مجلسی شمال محسوب می شود که در مراسم های خاص طبخ می شود.
اگر به دنبال این هستید که طعم های جدید را امتحان کنید به شما توصیه می کنیم حتما این خورش مجلسی را امتحان کنید. خورش متنجن شباهت هایی به خورش فسنجان دارد و از گوشت مرغ ، گردو ، قیسی ، کشمش ، رب انار ، رب گوجه فرنگی و پیاز تهیه می شود.
ابتدا مغز گردو را به خوبی خرد کنید و بسابید تا کاملا نرم و یکدست شود سپس آن را کنار بگذارید. در ادامه پیاز را به صورت نگینی ریز خرد کنید سپس یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن مایع داخلش بریزید.
پس از اینکه روغن داغ شد پیاز خرد شده را اضافه کنید و اجازه دهید پیاز نرم و شفاف شود سپس مقداری زردچوبه به آن اضافه کنید و تفت دادن را ادامه دهید تا پیاز و زردچوبه یکدست شود. در مرحله بعد سینه مرغ را خرد کنید و به پیاز اضافه کنید.
تفت دادن را ادامه دهید تا گوشت مرغ کاملا سرخ و طلایی رنگ شود. پس از اینکه گوشت مرغ به خوبی سرخ شد گردو ساییده شده را اضافه کنید و تفت دادن را ادامه دهید تا گردو هم کمی سرخ شود و مخلوط مرغ و گردو یکدست شوند.
در ادامه رب انار را به همراه نمک ، فلفل سیاه و مقداری زردچوبه به قابلمه اضافه کنید و کمی تفت دهید تا رب انار کمی سرخ شود سپس یک استکان آب سرد اضافه کنید و مواد را مجددا تفت دهید تا گردو به روغن بیفتد پس از اینکه مواد را خوب تفت دادید دو استکان دیگر آب سرد به قابلمه اضافه کنید.
حرارت زیر قابلمه را ملایم تر کنید تا مرغ به طور کامل بپزد. پس از یک ساعت که مرغ به طور کامل پخت تکه های مرغ را از قابلمه خارج کنید و کنار بگذارید سپس رب گوجه فرنگی را به همراه قیسی و کشمش و دو استکان دیگر آب سرد به قابلمه اضافه کنید.
اضافه کردن آب سرد باعث شوک و روغن انداختن گردو می شود. زمانی که خورش کمی سفت شد و شروع به روغن انداختن کرد قطعات مرغ را به همراه کمی گلپر به قابلمه خورشت اضافه کنید. پس از گذشت ۱۰ دقیقه خورشت روی حرارت بردارید و به همراه برنج یا کته سرو کنید.
در این خورش می توانید از آلو خورشتی هم استفاده کنید. برای تزیین خورش مطنجن می توانید از خلال بادام و دانه های انار استفاده کنید. در صورتی که می خواهید طعم خورش شیرین تر باشد می توانید مقداری شکر اضافه کنید.
در شمال کشور مخصوصا گیلان این خورش را با مرغابی یا اردک طبخ می کنند و به همین دلیل یکی از مجلسی ترین خورش های شمالی محسوب می شود. در صورتی که گوشت مرغابی در دسترس دارید توصیه می کنیم این خورش را با آن درست کنید.
برای این منظور کافیست گوشت مرغ را از مواد لازم حذف کنید و به جای آن از ۶۰۰ تا ۸۰۰ گرم گوشت مرغابی استفاده کنید. مراحل پخت خورش با گوشت مرغ و گوشت مرغابی تفاوتی با هم ندارند و می توانید مانند دستور بالا عمل کنید.
اگر تجربه سفر به شمال و مصرف غذاهای اصیل گیلانی را داشته باشید مطمئنا می دانید که بیشتر غذاهای گیلانی طعمی ترش دارند. خورش متنجان هم از این قاعده مستثنا نیست و در شمال کشور ترش تر از حالت معمول طبخ می شود.
در شمال کشور این خورش را با آب انار ترش طبخ می کنند که باعث می شود خورش خیلی خوشمزه تر شود ولی طعم ترشی آن نیز خیلی بیشتر می شود. در صورت تمایل شما هم می توانید در دستور بالا از ۱ تا ۲ لیوان آب انار ترش استفاده کنید.
برای استفاده از آب انار باید آب کمتری داخل خورش بریزید. مثلا در دستور بالا پس از اینکه مرغ پخت و آنرا از قابلمه خارج کردید به جای اضافه کردن آب معمولی آب انار را اضافه کنید و اجازه دهید مواد با آب انار بپزند و طعم دار شوند.
برای حمایت از ما، هلوکوک را به دوستان و آشنایان خود معرفی کنید!
کانال تلگرام هلوکوک
holoocook_channel@