انگور میوه ای ترش و شیرین و سرشار از ویتامین های A و C است. انگور با وجود شیرین بودن خاصیتی ضد دیابتی دارد و ضد میکروب و ویروس است.
انگور در مناطقی که حداکثر دمای آن بیش از ۴۰ درجه سانتیگراد و حداقل آن کمتر از ۱۵ درجه زیر صفر نباشد بهتر رشد میکند. همچنین انگور بر طبق طب قدیم ایران گرم و تر است. در ادامه شما را با خواص بی نظیری از انگور آشنا خواهیم نمود. با هلوکوک همراه باشید.
انگور با نام علمی viniferaسردهای از درختان خانواده انگورسانان Vitaceae است. در این خانواده حدود ۱۱ جنس و بیش از ۶۰۰ گونه وجود دارد. مهمترین جنس این خانواده جنس انگور است. این گیاه حالت بوتهای و رونده دارد و دارای پیچک در مقابل بعضی از برگها میباشد. میوه انگور به نوع دانهدار و بیدانه تقسیم میشود. هر یک از این دو جور در رنگهای سرخ و سیاه و زرد و تقریباً سبز دیده میشوند. این میوه در مناطقی که حداکثر دمای آن بیش از ۴۰ درجه سانتیگراد و حداقل آن کمتر از ۱۵ درجه زیر صفر نباشد بهتر رشد میکند. کشور ایران دهمین تولید کننده انگور دنیاست که حدود ۳٫۳ درصد از کل تولید انگور دنیا را به خود اختصاص داده است.ایران در سال های ۲۰۰۹ و ۲۰۱۰ پس از کشورهایی مانند چین، ایتالیا، ایالات متحده، اسپانیا، فرانسه، ترکیه، شیلی، آرژانتین و هند، با سطح زیر کشت بیش از ۲۸۰۰ کیلومتر مربع و دارای تولید سالانه بیش از ۲۲۵۰۰۰۰ تن انگور می باشد.
برخی از انواع انگور که در ایران کشت میشوند عبارتند از: کندری، شاهرودی، یاقوتی قرمز، یاقوتی سفید، فخری، عسگری، مهدی خانی، بی دانه، بی دانه قرمز، مهره، شانی، ریش بابا، کشمشی یا سلطانی، روچه قرمز، روچه سفید، سنگک، امیری، لعل، حاجی عباسی، چشم گاوی، قندهاری، مایه میش، غلامی، شست عروس چیرکینک بستک، صاحبی، نباتی، شاهانی، یزدانی، مراغهای، خلیلی، گوهر، لعل حسینی، دم خروسی، رازقی شیرازی، الوان، شصت عروسان، نارا، مادر وبچه، مسکه، گزنهای، ملائی، مثقالی، ورچهای، ابی، الفی سیاه، لوغن، شاماما.
انگور نه تنها با داشتن ترکیبات فعال زیستی آنتی اکسیدان بلکه با مقادیر زیاد ویتامین های C و A و املاح به تقویت سیستم ایمنی کمک می کند.
تپش قلب مصرف روزی یک لیوان آب انگور می تواند حالت های تپش قلب را تسکین دهد. قبل از خواب یک لیوان آب حاوی یک قاشق غذاخوری عسل و نصف لیوان آب لیمو بخورید. مصرف میوه و سبزی تازه را بالا ببرید. فعالیت های جسمی مانند شنا، دوچرخه سواری و… را به برنامه روزانه خود اضافه کنید تا قلب سالمی داشته باشید. از مصرف نوشیدنی های کافئین دار بپرهیزید.
عصاره هسته انگور با داشتن محتوای بالای پروسیانیدین ها دارای خواص آنتی اکسیدانی بوده که رادیکال های آزاد را می بلعد. سایر بخش های انگور نیز دارای آنتی اکسیدان هستند اما غلظت این ترکیبات در پوسته و هسته بالاتر است.
انگور باعث افزایش سطوح اکسید نیتریک در خون شده و بنابراین تشکیل لخته و در نتیجه خطر حمله قلبی را کاهش می دهد. علاوه براین آنتی اکسیدان های موجود در انگور سبب کاهش اکسیداسیون کلسترول LDL، به عنوان عامل خطر اصلی تنگی عروق و بیماری های قلبی عروقی می شوند. فلاوونوئیدهای موجود در انگور و رزوراترول علاوه بر ایجاد رنگ آنتی اکسیدان های قدرتمندی محسوب می شوند. این ترکیبات با مهار اثرات مخرب رادیکال های آزاد بر اکسیداسیون LDL و کاهش استرس اکسیداتیو و تجمع پلاکتی از شریان ها محافظت می کنند. علاوه براین انگور با کاهش التهاب و فشارخون می تواند به سلامت قلب و عروق کمک کند.
اخیراً بررسی ها نشان داده که عصاره های تهیه شده از پوست انگور می تواند در کنترل قند خون و نفروپاتی دیابتی موثر باشد. علاوه براین کشمش به عنوان یکی از فرآورده های حاصل از انگور می تواند جایگزین خوبی برای قند و شکر در بیماران دیابتی باشد اما بااین حال بهتر است در مصرف آن تعادل رعایت شود.
بسیاری از اجزای انگور از جمله گالیک اسید، هیدروکسی سینامیک اسید، فلاونول ها، رزوراترول و تانن دارای فعالیت ضد میکروبی و ضدویروسی هستند و می توانند بدن را از عفونت ها از جمله عفونت های باکتریایی روده ای محافظت کنند.
براساس بررسی های اولیه انگور و ترکیبات فعال و آنتی اکسیدانی آن به ویژه رزوراترول از طریق مهار استرس اکسیداتیو و التهاب یا تغییر بیان ژن های درگیر در بیماری های مغز و اعصاب از جمله آلزایمر و پارکینسون می توانند در محافظت مغز موثر باشند.
مصرف انگور می تواند به سلامت بافت کولون و جلوگیری از مسیرهای سرطان زایی دراین ناحیه کمک کند. علاوه براین اثرات مثبت خوردن انگور یا مصرف مکمل ترکیبات فعال آن از جمله رزوراترول در پیشگیری از انواع مختلف سرطان ها از جمله سرطان پستان، پروستات، معده و پوست نشان داده شده است. از طرف دیگر آب انگور نه تنها در پیشگیری بلکه در سرکوب رشد سلول های سرطانی نیز موثر است اما با وجود فواید مصرف انگور و فرآورده های آن به عنوان بخشی از رژیم غذایی روزانه هنوز توصیه ای برای مصرف مکمل پیشگیرانه به صورت روزمره وجود ندارد.
مصرف میوه تازه انگور و یا عصاره آن با داشتن غلظت بالای آنتی اکسیدان ها می تواند از کاهش بینایی و بیماری تحلیل برنده ماکولار وابسته به سن جلوگیری نموده و به طورکلی از سلامت چشم ها حمایت کند. علاوه براین فلاوونوئیدهای موجود در انگور می توانند با کاهش رادیکال های آزاد و جلوگیری از اثرات مخرب آن ها خطر آب مروارید را نیز کاهش دهند.
#نوشیدن روزانه آب انگور به پایین نگه داشتن فشارخون کمک میکند.
#انگور برای درمان ورم معده و روده مفید است.
#انگور بر طبق طب قدیم ایران گرم و تر است.
#هر شخصی باید در روز انگور میل کند زیرا میوه ای ضد عفونی کننده است .
#خوب است بدانید انگور پتاسیم زیادی دارد که به جبران ضعف بدن کمک می کند .
#اخلاط بدن را متعادل میکند.
#بسیار مقوی و مغذی است.
#خون را تصفیه میکند.
#سینه و ریه را صاف و تمیز می کند.
#امروزه در طب درمان های طبیعی ( نتروپت ) ، از رژیم های مختلف انگور استفاده می کنند هم چنین این میوه را برای درمان بیماری های یبوست ، عوارض رماتیسم ، کم خونی و حتی پیش گیری از سرطان سودمند می دانند .
#در درمان سل ریوی و سیاه سرفه مؤثر است.
#برای درمان اسهال خونی از انگور استفاده میشود.
#برای درمان نقرس بسیار مفید است.
#یکی از خواص انگور ، صاف کننده و « مولد خون بودن » آن اس.
#انگور قند خون را نیز تنظیم می کند.
#انگور دو برابر گوشت در بدن انرژی تولید میکند در حالی که سمیّت گوشت را ندارد.
#انگور یکی از میوه های ضد سرطان شناخته شده است و این ، به خاطر خواص ضد عفونی کنندگی آن است .
#افرادی که در دوره ی نقاهت یک بیماری هستند و یا ضعف عمومی بدن دارند ، و در نتیجه قدرت دفاعی بدن آنها کم شده است ، سعی کنند از انگور مقدار زیاد استفاده کنند .
#تأمین کننده غذای عضلات و روشن کننده مغز و تقویت حافظه است.
#افراد مبتلا به ناراحتی های قلب و اعصاب می تواتند آب انگور را نیز در طی روز بنوشند .
# آب انگور اختلالات خونی را درمان کرده و برای پاکسازی خون فوقالعاده است و سموم مضر را از بدن بیرون میبرد.
#خوردن انگور از کم خونی جلوگیری میکند مخصوصاً برای کودکان در فواصل غذا میل شود.
#انگور برای سلامتی قلب ، ریه و کلیه نافع است و به علت داشتن املاح و مواد سلولزی، ملین و مدر بوده و برای مبتلایان به اوره ی خون مناسب و سازگار است .
#یبوست که عوارض آن بی اشتهایی ، نفخ ، سردرد تشنگی مفرط و بد بویی دهان است با خوردن آب انگور تازه برطرف می شود .
#رژیم آب انگور برای مبتلایان به سل ریوی و بواسیر نیز مفید است.
#انگور دارای کلسیم ، آهن ، فسفر ، سیلسیم و املاح معدنی است و منگنز و ید را نیز دارد.
#برای درمان نقرس ، رماتیسم ، سنگ کلیه و مثانه روزی ۳ لیوان آب آنگور در فواصل غذا میل شود.
#انگور دارای ویتامینهای و B و C وA و D است.
#کسانی که ریههای آزرده دارند انگور غذای خوبی است.
#انگور اشتها آور است.
#انگور فشار خون را برطرف میکند. ۱۰ صبح و ۵ عصر میل شود.
#اگر هر صبح ناشتا یک قاشق از اشک مو بنوشید سنگ کلیه و مثانه برطرف خواهد شد.
# انگور یک غذای خوب برای کسانی که میخواهند دچار سرطان نشوند، میباشد.
#خوردن سرکه همراه غذا به هضم غذا کمک کرده و اشتها را باز میکند.
#انگور چون تشعشعات خورشید را جذب نموده بهتر است خالص خورده شود.
#انگور دافع سودا ، نرم کننده سینه است.
#برای درمان یرقان هسته انگور را بکوبید با عسل مخلوط کرده میل نمایید.
#آب انگور قرمز خواص ضدویروسی و ضدباکتریایی قوی دارد، به همین علت از فرد در مقابل بسیاری عفونتها محافظت میکند.
#آب انگور به خاطر ارزش درمانی بالایی که دارد، در درمان آسم بسیار مفید شناخته شده است.
# فلاوونوئید موجود در آب انگور سطح کلسترول HDL (کلسترول خوب) را در بدن بالا میبرد و به همین ترتیب از ایجاد انسداد در شریانها جلوگیری کرده و قلب، سالم میماند.
#رزوراتول موجود در آب انگور از تشکیل تومور در بدن جلوگیری میکند و به همین روش از بروز سرطان جلوگیری میکند. آب انگور بنفش از سرطان سینه پیشگیری میکند.
#با نوشیدن آب انگور، سطح اکسید نیتریک در بدن بالا میرود که ایجاد لخته در رگهای خونی را کاهش میدهد. این مسئله احتمال بروز بیماری و حمله قلبی را کاهش میدهد.
# آب انگور اختلالات خونی را درمان کرده و برای پاکسازی خون فوقالعاده است و سموم مضر را از بدن بیرون میبرد.
#آنتیاکسیدانهای موجود در آب انگور، سلولهای تخریب شده را ترمیم کرده و همچنین از تخریب بیشتر آنها جلوگیری میکند.
#فردی که به صورت روزانه آب انگور مینوشد، دچار سرفه و ترش کردن معده نمیشود.
#نوشیدن آب انگور در صبح بدون شکر به درمان میگرن کمک میکند.
#رزوراتول موجود در آب انگور از تشکیل تومور در بدن جلوگیری میکند و به همین روش از بروز سرطان جلوگیری میکند.# آنتیاکسیدانهای موجود در آب انگور میتواند از پیر شدن و بیماریهای مرتبط با آن مثل آلزایمر جلوگیری کند.
#آب انگور بنفش از سرطان سینه پیشگیری میکند
# آب انگور مشکل یبوست را نیز درمان میکند و یک ملین خوب به شمار میرود.
#آب انگور بنفش به مقابله با تصلب شریان کمک میکند.
#آنتیاکسیدانهای موجود در آب انگور سیستم ایمنی بدن را تقویت میکنند.
#آب انگور خواص ضدپیری دارد و به پایین نگه داشتن وزن نیز کمک میکند.
آب ۷۵ گرم
پروتئین ۱/۳ گرم
مواد قندی ۲۰ گرم
کلسیم ۱۲ میلی گرم
فسفر ۰/۴ میلی گرم
آهن ۰/۴ میلی گرم
سدیم ۳ میلی گرم
پتاسیم ۱۷۵ میلی گرم
ویتامین آ ۱۰۰ گرم
ویتامین ب ۱ ۰/۰۵ میلی گرم
ویتامین ب ۲ ۰/۰۳ میلی گرم
ویتامین ب ۳ ۰/۳ میلی گرم
ویتامین ث ۴ میلی گرم
ارزش تغذیه ای ۱۰۰ گرم انگور
انرژی ۶۹ کیلوکالری
کربوهیدرات ۱۸ گرم
پروتئین ۰/۷۲ گرم
چربی کل ۰/۱۶ گرم
فیبر کل ۰/۹ گرم
فولات ۲ میکروگرم
نیاسین ۰/۱۸۸ میلی گرم
ویتامین آ ۶۶ واحد
۱- معمولاً اگر در مقادیر کم و با فاصله از غذا خورده شود، کسی از آن متضرّر نمی شود. ولی با این حال، انگور می تواند در معده های سرد و ریحی( باددار)، ایجاد نفخ و احساس کشیدگی و درد کند که این افراد باید اوّلاً انگور را با نان و هندوانه و آب یخ نخورند. (آب یخ باعث فساد انگور و موجب بروز بیماریهایی مثل استسقا می گردد.)
۲- گاهی افراد گرم با خوردن انگور، احساس داغی و تب در بدن خود می کنند که برای رفع این حالت باید مقدار کمی سکنجبین بنوشند یا اندکی ترشی بمکند.
۳- ترکیبات آب انگور در بعضی از موارد، بسیار شبیه مواد مغذّی موجود در شیر مادر است؛ بنابراین در تغذیه کودکان می توان از آن بهره برد. همچنین آب آن باعث افزایش شیر مادران شده و رافع خستگی و فشارهای عصبی است.
۴- گفته شده است که انگور تازه چیده شده را نباید مصرف کرد و بهتر است ۲-۱ روز بعد از چیده شدن، تناول شود.
۱- زیاده روی در مصرف آب انگور به طور مداوم ایجاد سنگ کلیه میکند.
۲- افراط در خوردن کشمش و مویز خون را کثیف میکند.
۳- غوره برای معده مضر است و دیر هضم میباشد.
۴- برخی زنان باردار نسبت به انگور آلرژی دارند و نباید از انگور یا آب انگور استفاده کنند.
۵- اگر دچار کمخونی هستید (آهن خونتان کم است)، از نوشیدن آب انگور تیره و غلیظ خودداری کنید. آب انگور تیره حاوی مواد شیمیایی است که میتواند سطح آهن بدن را کاهش دهد.
منبع: تک پزشک
برای حمایت از ما، هلوکوک را به دوستان و آشنایان خود معرفی کنید!
کانال تلگرام هلوکوک
holoocook_channel@