قطعا همه شما دو نوع معمول توت که سیاه و سفید است را دیده اید. شاه توت هم گونه ای از توت است که بازهم از درخت توت گرفته می شود.
توت سرشار از موادمعدنی و ویتامین B و ویتامین C است. همچنین توت برای افراد دیابتی بسیار مناسب است، زیرا قند آن از نوع گلوکز نیست، بلکه از سوربیتول آن است.
در ادامه ی این مطلب از هلوکوک تمام خواص توت و مواد مغذی موجود در آن را برای شما برخواهیم شمرد.
مقادیر زیر برای اندازه ی یک فنجان توت است که ممکن است بین 100 تا 140 گرم باشد.
ماده موجود |
مقدار |
کالری | 62 کالری |
چربی | 0.7 گرم |
قند | 7 گرم |
سدیم | 1 میلی گرم |
کربوهیدرات | 13.8 گرم |
فیبر | 7.6 گرم |
پروتئین | 2 گرم |
آهن | 8 میلی گرم |
پتاسیم | 600 میلی گرم |
ویتامین آ | 280 واحد |
ویتامین ب 1 | 0/02 میلی گرم |
ویتامین ب 2 | 0/06 میلی گرم |
ویتامین ب3 | 1/1 میلی گرم |
ویتامین ث | 16 میلی گرم |
هر ۱۰۰گرم توت خشک ۳۶۰ کالری انرژی تولید میکند.
همانگونه که در بالا خواندید، مواد موجود در توت به حدی مفید و زیاد است که طبیعتا مصرف این میوه نیز خواص بسیار زیادی را به همراه خود خواهد داشت.
توت ها منبع خوبی از فیتونوترینتی توانا به نام رزوراترول(resveratrol) هستند که در انگور نیز یافت می شوند. محققان معتقد هستند که با کمک این ماده ی غذایی گیاهی می توانند هم از بروز سرطان ها پیشگیری کنند و هم این که با سرطان ها بجنگند.
توت ها به دلیل وجود رزوراترول می توانند موجب افزایش طول عمر افراد شوند.
در مطالعات متعددی نشان داده شده است که: رزوراترول موجود در توت ها موجب افزایش طول عمر موش ها شده است.
در طب چینی، توت ها به عنوان یک عامل تصفیه ی خون در نظر گرفته می شوند، به این معنا که خون را تمیز کرده، تولید آن را افزایش داده و به طور کلی موجب تقویت کل سیستم خونسازی می شود.
توت حاوی مقدار قابل توجهی ویتامین c و آهن است، از این رو مصرف آن برای کسانی که کمخونی دارند توصیه میشود.
در طب چینی این عقیده وجود دارد که توت سفید موجب تقویت عملکرد کلیه ها می شود.
یکی دیگر از باورهای موجود در طب چینی این است که توت سفید به طور موثری می تواند کبد را پاک و تمیز کند.
خوردن توت سفید برای زخم معده نیز مفید است.
توت به علت دارا بودن مقادیر بالای فیبر در درمان یبوست موثر است. توت سفید حاوی فیبر فراوانی است، به همین دلیل ملین خوبی است.
توت در سهل کردن جریان ادرار نیز نقش دارد.
در خیلی از کشورها از توت ها برای درمان و علاج سفید و یا خاکستری شدن زودرس موها استفاده می شود.
قند موجود در توت سفید برای کسانی که مبتلا به مرض قند هستند ضرر ندارد. به همین علت به آنها توصیه میشود به جای قند، چای را با توت خشک بخورند.
این میوه خوشمزه دارای آنتیاکسیدانی به نام آنتوسیانید است. آنتیاکسیدان موجود در این میوه فواید بسیاری برای سلامتی دارد که یکی از آنها کاهش میزان کلسترول بد خون و جلوگیری از ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی است.
نقش دیگر آنتیاکسیدانها پیشگیری از سرطان است، به همین دلیل مصرف توت برای پیشگیری از سرطان توصیه میشود.
مصرف این میوه وزن را کاهش میدهد. طبق یافتههای پژوهشگران فیبرهای نامحلول موجود در توت کالری جذب شده در بدن را کاسته و موجب کاهش وزن میشود.
توت به علت داشتن انواع ویتامینهای گروه B در کاهش و رفع ترس، عصبانیت، خمودی، اضطراب و هیجان موثر است.
ویتامین A موجود در توت باعث رشد ناخنها و تقویت چشم میشود.
برگ و میوه توت برای رفع سرفه مفید می باشد
برگ و میوه توت برای کسانی که آسم دارند مفید می باشد.
به خاطر داشتن کلسیم و فسفر در توت خشک برای لثه کودکان مفید است و تأمین کننده انرژی برای سالمندان است.
کسانی که اسید اوریک یا اوره دارند بهتر است به جای قند از توت خشک استفاده کنند.
مصرف انواع توت در بارداری ممکن است منجر به بروز حساسیت در جنین شود. لذا مصرف توت خشک در بارداری هیچ منعی نداشته و فواید بسیاری دارد.
همچنین مصرف توت در شیردهی باعث افزایش شیر مادر میشود.
بهترین زمان مصرف توت قبل از غذا و با معده خالی است.به طور کلی بهترین موقع خوردن توت، صبح ناشتا و یا عصر در فاصله غذای ظهر و شام است که زود هضم می شود و مواد غذایی آن بهتر جذب بدن می شود.
معمولا اگر روی غذاهای سنگین مخصوصا گوشتی، آن را بخورند هضم آن مشکل می شود و تولیدنفخ در شکم و روده ها می کند.
توت شیرین طبع گرم و مرطوب دارد.
منبع: تک پزشک
برای حمایت از ما، هلوکوک را به دوستان و آشنایان خود معرفی کنید!
کانال تلگرام هلوکوک
holoocook_channel@