یک کارشناس تغذیه درباره نحوه تهیه پنیر و باورهای عامیانه در این زمینه نظرات جالبی ارائه داده است.
به گزارش هلوکوک، ریحانه شهرستانی فر در گفت وگویی، اظهار کرد: همه افراد پنیر را به عنوان لبنیات می شناسند، اما میزان پروتئین پنیر بسیار بالا است و در گروههای غذایی به عنوان گوشت در نظر گرفته می شود.
وی افزود: کارشناسان تغذیه برای شخصی که رژیم دارد یک قطعه پنیر را به عنوان یک واحد گوشت در نظر می گیرند چون سطح پروتئین فشرده پنیر بسیار بالا است.
وی با بیان اینکه پنیر منبع کلسیم است، اما در کنار آن سرشار از پروتئین است، ابراز کرد: اینکه گفته می شود زیاد خوردن پنیر باعث کند ذهنی و یا لکنت زبان می شود، نتیجه یکسری باورهای اشتباه تغذیه ای در اذهان است، البته نمی توان این باور را رد کرد ولی به صورت کامل نیز نمی توان پذیرفت.
این کارشناس تغذیه خاطرنشان کرد: با دریافت پنیر میزان دریافت کلسیم در بدن افزایش می یابد و به دلیل ایجاد تعادل بین دریافت فسفر و کلسیم در بدن گفته می شود که پنیر با یک منبع فسفر دریافت شود بهتر است زیرا با جذب هر دو هم در سلامت استخوان ها تاثیر مثبت دارد و هم برای سلامت دندان و هم در نشست فسفر در مغز تاثیر مثبت دارد.
شهرستانی فر در تکمیل سخنان خود با اشاره به اینکه فسفر در میزان هوش تاثیرگذار است، خاطرنشان کرد: اگر میزان دریافت کلسیم در بدن افزایش یابد تعادل میزان فسفر و کلسیم بدن بهم می خورد و به همین دلیل گردو با پنیر مصرف می شود تا بین کلسیم و فسفر تعادل ایجاد شود.
بهترین زمان مصرف لبنیات در طول روز است
وی ادامه داد: لبنیات چون سرشار از کلسیم هستند اگر در طول روز مصرف شوند بهتر است زیرا زمانی جذب کلسیم ما به خوبی صورت می گیرد که ویتامین D به بدن برسد و جذب شود و در طول روز هم با تابش نور خورشید بر روی پوست ویتامین D تولید می شود.
این کارشناس تغذیه تنها منبع دریافت ویتامین دی را نور آفتاب دانست و گفت: از ویتامین D منبع غذایی زیادی نداریم و بسیار محدود است مگر اینکه شیر با این ویتامین غنی شده باشد و به صورت دستی ویتامین D اضافه شده باشد و به همین دلیل با دریافت کلسیم در طول روز جذب کلسیم افزایش می یابد.
پنیر پیتزا جزء پنیرهای پر چرب است
شهرستانی فر با اشاره به اینکه پنیرها از نظر انواع بسیارگسترده است، اظهار کرد: برخی پنیرها شاید اصالتی ایرانی و سنتی نداشته باشد که کاربردی غیر ازصبحانه دارند و انواع آن در کارخانه های مختلف تولید می شود و شامل پنیرهایی هستند که غیر از صبحانه استفاده می شوند.
وی متذکر شد: پنیر پیتزا جزء پنیرهای پر چرب است که برای رژیم مناسب نیست و به همین دلیل برای کودکانی که در سن رشد هستند مشکلی ندارد و می توان به آنها همراه با غذا پنیر پیتزا طبخ شده داده شود، چون هم در جذب غذا کمک می کند و هم میزان کلسیم آن بالا است.
این کارشناس تغذیه ادامه داد: پنیر پیتزا به لحاظ پر چرب بودن برای بزرگسالان و یا افراد چاق مناسب نیست و توصیه می شود از پنیر پیتزا کمتر استفاده شود.
شهرستانی فر به انواع روش تولید پنیر اشاره کرد و یاد آور شد: پنیرهای محلی که افراد در روستا تولید می کنند از نظر کلسیم هیچ مشکلی ندارد ولی برای بهداشتی بودن بهتر است سه ماه در آب نمک خوابانده شود.
وی تصریح کرد: پنیرهای سنتی به دو روش تهیه می شود که یا با سرکه و یا با مایه پنیر تهیه می شود؛ در روشی که با سرکه بدست می آید شیر به صورت کامل به جوش می آید و زمانی که در حال جوشیدن است سرکه را اضافه می کنند.
این کارشناس تغذیه خاطر نشان کرد: در روش دوم که با مایه پنیر بدست می آید نیازی به جوشیدن شیر نیست ولی در این روش میکروب های شیر از بین نمی رود و به همین دلیل توصیه می شود مدت سه ماه در آب نمک بماند تا خطر مبتلا به تب مالت را از بین ببرد.
شهرستانی فر در ادامه توصیه کرد: لبینات باید به صورت کم چرب مورد استفاده قرار گیرد و پنیر هم که از خانواده لبنیات است ز این دسته تلقی می شود.
منبع: ایسنا
برای حمایت از ما، هلوکوک را به دوستان و آشنایان خود معرفی کنید!
کانال تلگرام هلوکوک
holoocook_channel@