کدوی سبز که در زبان انگلیسی به آن زوکینی (zucchini) گفته می شود، از خانواده ی خیارجاتی است که در فصول گرم قابل برداشت است.
این کدو برای رشد می تواند حتی تا طول یک متر هم رشد بکند، اما معمولا زمانی برداشته می شود که هنوز به رشد کامل نرسیده است. یکی از سزیجات عالی و پرطرفدار برای بیماران دیابتی کدو سبز است که البته مختص به افراد دیابتی نیست.
امروز در هلوکوک به سراغ خواص کدوی سبز رفته ایم. کدوی سبز از نظر تغذیه ای دارای ارزش زیادی است و به عنوان یک منبع خوب ویتامین و مواد مغذی، به شما موارد زیر را هدیه می کند:
کدو سبز همچنین یکی از بهترین منابع غذایی منگنز نیز می باشد. این گیاه مقدار قابل توجهی از ویتامین B1 و B6 مورد نیاز بدن را نیز تأمین می کند.
از دیگر مواد مغذی موجود در کدوسبز می توان به پروتئین، روی، کلسیم، آهن، نیاسین، تریپتوفان،ویتامین K هم اشاره کرد.
طبع کدوی سبز سرد و خنک است. از خواص کدو سبز در طب سنتی می توان به این اشاره کرد که، کدو سبز به درمان یبوست و سوء هاضمه کمک میکند. همچنین باعث پاکسازی رگهای بدن خواهد شد. باید بدانید که کدوسبز برای درمان یرقان نیز مفید است.
اگر تب دارید میتوانید از کدو سبز برای پایین آوردن آن استفاده کنید. برای درمان اختلالات کلیه و مثانه کدو سبز بخورید.
کدو سبز بسیار ادرار آور است. کدوسبز برای اشخاص گرم مزاج و صفراوی بسیار مفید و خون ساز است. سرفه را درمان میکند و روغن آن برای رفع دلپیچه مفید است.
پس در طب سنتی برای این میوه خواص بسیاری شمرده شده است که خلاصه این خواص که در قبل ذکر شد به صورت زیر است:
همانگونه که از قبل به آن اشاره شد، کدو سبز خواص بی نظیری در درمان برخی بیماری های سخت دارد، اما باید به این نکته توجه کرد که آب این میوه هم خواص جدایی دارد که استفاده از آن میتواند سبب سلامتی بیشتر مصرف کننده بشود.
با طبخ درست کدو سبز می توان لاغر شد و به تناسب اندام رسید. خواص کدو سبز برای سلامتی انسان مخصوصا کاهش وزن از زمانهای دور شناخته شده است. کدو سبز، کلسترول زیادی ندارد و کسانی که چربی خون یا قند خون دارند میتوانند آن را بپزند و میل کنند.
کدو سبز حاوی بیش از 95 درصد آب می باشد که آن را به عنوان یکی از بهترین غذاها برای کسانی که رژیم می گیرند بدل کرده است.
کدو سبز همچنین حاوی کالری کمی است، به طوری که هر 100 گرم کدو سبز فقط حدود 25 کالری دارد. علاوه بر این مشخص شده است که کدو سبز متابولیسم یا سوخت و ساز بدن را بالا می برد.
مصرف کدو در کنار غذاهای دیگر می تواند مانع از جذب اضافی مواد چربی و قند شود و یک تعدیل کننده برای دریافت انرژی محسوب می شود.
مصرف کدو به علت پر کردن حجم معده و سیری حجمی می تواند به کاهش دریافت انرژی مازاد بینجامد اما توجه داشته باشیم که کدو یک چربی سوز نیست.
کدو سبز در واقع منبع غنی از ویتامین c، پتاسیم، فیبر خوراکی منگنز، فولات، اسیدیهای چرب امگا ۳ و برخی ویتامین های گروه B است، بنابراین مصرف این خوراکی در رژیم غذایی به زنان باردار توصیه میگردد.
مصرف کدوسبز به عنوان یکی از منابع ویتامین A در بارداری بسیار مفید است.
منابع ویتامین A عبارتند از :
کدو خاصیت ضد التهابی، آنتی اکسیدانی و ضد دیابتی دارد و حتی می تواند انسولین خون را در دوران بارداری کنترل کند.
1. کدوسبز یکی از بهترین غذاهایی است که به پیشگیری از بیماری اسکوربوت، کبودی و… که در نتیجه ی کمبود ویتامین C به وجود می آید کمک می کند.
2. از خطر ابتلا به ام اس و سرطان کولون (روده بزرگ) محافظت می کند.
3. برای پیشگیری از سرطان بسیار مفید است.
4. آب کدو سبز از نظر توانایی مقابله با جهش های سلولی همانند تره فرنگی،تربچه و کدوتنبل است.
5. بیشتر مواد مغذی موجود در کدو سبز به پیشگیری از آترواسکلروزیس (گرفتگی عروق) و بیماری های قلبی در دیابتی ها کمک می کند و همچنین خطر حمله ی قلبی و سکته ی مغزی را به وسیله ی کاهش فشار خون بالا، کاهش می دهد.
6. کدو سبز از اکسیداسیون کلسترول که یکی از دلایل اصلی تجمع کلسترول در دیواره ی رگ های خونی است، جلوگیری می کند.
کدو سبز، یکی از بهترین غذاها برای مبارزه با بیماری ها است چرا که حاوی ترکیبات آنتی اکسیدانی و ضد التهابی می باشد.
تحقیقات اخیر نشان داده است که: عصاره ی کدو سبز، به تخفیف علایم بزرگی خوش خیم پروستات کمک می کند.
همان طور که می دانید بزرگی خوش خیم پروستات منجر به مشکلاتی در عملکرد دستگاه ادراری و جنسی می شود؛ که فیتونوترینت های موجود در کدو سبز عامل این تسکین هستند.
بهترین روش مصرف کدو سبز به صورت خام و بخارپز شده است. مصرف آب کدوسبز بسیار مفید است. اگر طعم آن را دوست ندارید با آب هویج مخلوط کرده و نوش جان کنید. همچنین می توانید کدوسبز خام را رنده کرده و با خیاررنده شده و ماست مخلوط کنید و به عنوان میان وعده میل کنید.
سالاد کدوسبز یکی از سادهترین راههای آشپزی با کدو است. کافیاست کدو را شسته و با پوستکن به صورت ورقههای در آوریم، از یک کدوی سبز قلمی، با این روش میتوانید تعداد زیادی ورقه به دست بیاورید.
نصف کنسرو نخود سبز، نعنای تازه و چند تربچه و کمی پنیر (از هر نوع که دوست دارید) را هم اضافه کنید و روی آن کمی لیمو ترش، روغن زیتون، چند قطره سرکه بالزامیک و نمک و فلفل سیاه بریزید و نوش جان کنید.
این سالاد به خصوص برای خامخوارها و کسانی که فشارخون بالا دارند، مفید است.
هر خوراکی در کنار خواص و فوایدی که دارد در صورت استفاده ی بیش از حد و یا استفاده ی کسانی که برای آن ها مضر است می تواند مضراتی نیز داشته باشد.
اگر این افراد بخواهند کدو مصرف کنند حتما باید آن را با ادویه های گرم مانند خردل، سیر٬ فلفل و نعناع میل نمایند.
منبع: تک پزشک
برای حمایت از ما، هلوکوک را به دوستان و آشنایان خود معرفی کنید!
کانال تلگرام هلوکوک
holoocook_channel@