سرکه نارگیل یک جزء اصلی در غذاهای جنوب شرقی آسیا و هندی است که به سرعت در غرب در حال محبوب شدن است.
سرکه نارگیل از شیره درختان نارگیل درست شده است. این شیره به مدت ۸ تا ۱۲ ماه تخمیر می شود و به طور طبیعی به سرکه تبدیل می شود.
سرکه نارگیل نسبت به سرکه سیب دارای ظاهری سفید و مزه ای ملایم است. این عصاره یک طعم شیرین به سس سالاد، ماریناد، سوپ و بشقاب داغ غذای شما می افزاید.
ادعا می شود که سرکه نارگیل طیف وسیعی از مزایای سلامتی از جمله کاهش وزن، بهبود هضم، سیستم ایمنی قوی تر و قلب سالم تر را ارائه می دهد. با این حال، تمام مزایا توسط تحقیقات پشتیبانی نمی شود.
در اینجا به بررسی ۵ فایده و استفاده از سرکه نارگیل، که توسط علم و تحثقیقات علمی پشتیبانی می شود، می پردازیم. با هلوکوک همراه باشید.
سرکه نارگیل اغلب به عنوان منبع غنی بسیاری از مواد مغذی، به عنوان شیره استفاده می شود و غنی از ویتامین C و پتاسیم است. این سرکه همچنین حاوی choline، ویتامین های B، آهن، مس، بور، منگنز، منگنز، فسفر و روی است.
تحقیقات بیشتر نشان می دهند که سرکه نارگیل طیف وسیعی از ترکیبات گیاهی مفید که ممکن است در برابر بیماری هایی مثل دیابت و بیماری های قلبی از بدن محافظت کنند را فراهم می کند
علاوه بر این، به خاطر فرآیند تخمیر ۸ تا ۱۲ ماهه، سرکه نارگیل نیز منبعی از باکتری های دوست دار روده است که به پروبیوتیک ها مشهور هستند.
با این وجود، تحقیقاتی بر روی این که چگونه تخمیر، ویتامین و مواد معدنی سرکه را تحت تاثیر قرار می دهد، وجود دارد. هم چنین خوب است به خاطر داشته باشید که برخی از تولیدکنندگان به جای شیره نارگیل، سرکه نارگیل را از آب نارگیل درست می کنند.
آب نارگیل حاوی مواد مغذی کمتری نسبت به شیره است و برای مدت زمان کوتاه تر تخمیر می شود. اعتقاد بر این است که سرکه آب نارگیل مواد مغذی کمتری تولید می کند - گرچه مطالعاتی در حال حاضر نمی تواند این را تایید کند.
با این حال، معمولا این سرکه در مقادیر کم مصرف می شود و به همین دلیل بعید است که مقادیر زیاد مواد غذایی آن برای رژیم غذایی شما موثر باشد.
سرکه نارگیل ممکن است به کاهش سطح قند خون کمک کرده و در برابر دیابت نوع ۲ از بدن محفاظت کند.
درست مانند سرکه سیب، سرکه نارگیل حاوی اسید استیک (ترکیب اصلی فعال در سرکه) است.
مطالعات متعدد گزارش می دهند که اسید استیک ممکن است به کاهش قند خون پس از یک غذای غنی از کربوهیدرات کمک کند.
تحقیقات همچنین نشان میدهند که سرکه ممکن است میزان قند خون را در افراد مبتلا به دیابت کاهش دهد و به بهبود حساسیت انسولین تا ۳۴ % کمک کند.
اثرات کاهش قند خون در هنگام خوردن سرکه نارگیل با غذا، قوی تر به نظر می رسد. سرکه نارگیل ممکن است مزایای مشابهی را مانند انواع دیگر سرکه ارائه دهد. با این حال، هیچ مطالعه ای در مورد اثرات مستقیم این نوع سرکه بر میزان قند خون یا خطر دیابت مشاهده نشده است. بنابراین برای تأیید این اثرات، تحقیقات بیشتری لازم است.
روغن نارگیل هم چنین می تواند به کاهش وزن ناخواسته کمک کند.
این نه تنها حامل کالری است بلکه شامل اسید استیک است، ترکیبی که به کاهش گرسنگی کمک کرده و به شما کمک می کند احساس سیری بیشتری برای مدتی طولانی تر داشته باشید.
مطالعات مختلف حیوانی، اسید استیک را به اشتهای کمتری ربط می دهند. این ترکیب همچنین می تواند ژن های ذخیره سازی چربی را غیرفعال کرده و ژن های سوزاندن چربی را فعال کند. علاوه بر این، تحقیقات در انسان ها نشان می دهد که مصرف سرکه به همراه وعده های غذایی می تواند به شما کمک کند که احساس سیری بیشتری برای مدت طولانی تر داشته باشید.
در یک مطالعه، افرادی که سرکه را به یک وعده غذایی اضافه کره بودند در مقایسه با آن هایی که سرکه را اضافه نکرده بودند، مقدار کالری کمتری را در طول روز می خوردند.
یک مطالعه کوچک نیز گزارش می دهد که خوردن سرکه با وعده های غذایی می تواند سرعت خالی شدن معده را کاهش دهد و به طور بالقوه منجر به افزایش احساس سیری می شود.
تحقیقات حاکی از آن است که مصرف سرکه با کاهش وزن ارتباط دارد.
در یک مطالعه 12 هفته ای، شرکت کنندگانی که 1-2 قاشق غذاخوری (15-30 میلی لیتر) سرکه را در روز دریافت کرده بودند، 3.7 پوند (1.7 کیلوگرم) از وزنشان را از دست داده و چربی بدن شان را نیز تا 0.9 درصد کاهش دادند.
در مقایسه، شرکت کنندگان در گروه کنترل 0.9 پوند (0.4 کیلوگرم) وزن دریافت کردند.
به طور خاص مطالعاتی بر روی سرکه نارگیل وجود ندارد. با این حال، از آنجایی که ترکیب فعال مشابه با انواع دیگر سرکه را شامل می شود، ممکن است به همان شکل عمل کند. با این وجود، تحقیقات بیشتری برای تایید این موضوع مورد نیاز است.
بخشی از این فایده ممکن است به دلیل محتوای پتاسیم شیره نارگیل که برای تولید این سرکه استفاده می شود باشد. پتاسیم یک ماده معدنی است که به کاهش فشار خون و کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی و سکته مغزی مرتبط است
مطالعات حیوانی بیشتر نشان می دهد که سرکه می تواند سطح کلسترول LDL "بد" و تری گلیسیرید را کاهش دهد در حالی که کلسترول HDL "خوب" را افزایش می دهد.
علاوه بر این، مطالعات بر روی موش ها نشان میدهد که سرکه فشار خون را که یک عامل خطر بزرگ برای بیماری های قلبی است را کاهش دهد. یک مطالعه حیوانی به طور خاص در مورد سرکه نارگیل گزارش داد که این عصاره می تواند التهاب، وزن بدن و سطح کلسترول را کاهش دهد، که همه این موارد می توانند به داشتن قلبی سالم تر کمک کنند.
در انسان ها، تحقیقات نشان می دهد که مصرف ۱ - ۲ قاشق سوپ خوری (۱۵ تا ۳۰ میلی لیتر) سرکه در روز می تواند به کاهش چربی شکم و سطوح تری گلیسرید خون که دو عامل خطر دیگر برای بیماری های قلبی به شمار می روند، کمک کند.
یک مطالعه دیگر خاطرنشان می کند که زنانی که سس سالاد را با روغن و سرکه 5-6 بار در هفته خورده بودند، تا 54 درصد احتمال ابتلا به بیماری قلبی را کاهش داده بودند.
با این حال، به خاطر داشته باشید که این نوع مطالعه نمی تواند نشان دهد که سرکه باعث کاهش خطر بیماری های قلبی شده است. مطالعات انسانی بر روی اثرات مخصوص به سرکه نارگیل انجام نشده اند، بنابراین برای تأیید این اثرات، تحقیقات بیشتری لازم است.
سرکه نارگیل می تواند به سلامتی روده و سیستم ایمنی کمک کند. بخشی از این تاثیر سرکه نارگیل به خاطر این است که 8 تا 12 ماه تخمیر می شود. این فرآیند به طور طبیعی باعث افزایش پروبیوتیک ها که باکتری های مفید برای روده شما هستند، می شود.
علاوه بر این، سرکه نارگیل شامل اسید استیک، ترکیباتی است که ممکن است به مبارزه با ویروس ها و باکتری ها کمک کند. به عنوان مثال، اسید استیک در برابر باکتری E.coli ، که علت شناخته شده مسمومیت غذایی است، موثر است.
کمی سرکه را به آب اضافه کنید و میوه ها و سبزیجات تازه خود را به مدت دو دقیقه در محلول بیندازید و خیس کنید. یک مطالعه نشان داد که این روش شستشوی ساده می تواند باکتری ها را تا ۹۰ % و ویروس ها را تا ۹۵ % کاهش دهد.
سرکه نارگیل همچنین می تواند در جلوگیری از رشد G. vaginalis، عامل اصلی عفونت واژن مفید باشد. با این حال، این مزایا در یک مطالعه آزمایشگاهی مشاهده شد. بنابراین، هنوز مشخص نیست که چگونه از سرکه برای رسیدن به این مزیت در زندگی واقعی استفاده کنید.
علاوه بر این، این سرکه به خاطر محتوای مواد مغذی بالقوه آن، برای افزایش سیستم ایمنی به کار می رود. شیره استفادهشده برای ایجاد سرکه نارگیل به راستی منبع عالی آهن و ویتامین C که دو ماده مغذی مرتبط با سیستم ایمنی قوی تر هستند، می باشد.
با این حال، مشخص نیست که چه مقدار از ویتامین سی بعد از تخمیر در سرکه باقی می ماند، پس تحقیقات بیشتری برای حمایت از این ادعا مورد نیاز است.
سرکه نارگیل به طور کلی بی خطر در نظر گرفته می شود.
گفته می شود، این ماده اسیدی است، به طوری که اگر به طور منظم آن را مستقیما بنوشید ممکن است به مری و مینای دندان هایتان آسیب برساند. به همین دلیل، بهتر است سرکه نارگیل در آب رقیق شود یا با ترکیبات دیگر مثل روغن در سالاد مخلوط شود.
مانند دیگر انواع سرکه، سرکه نارگیل ممکن است به کاهش فشار خون و سطح قند خون کمک کند. بنابراین افراد مبتلا به قند خون و یا کسانی که داروهای کاهش فشار خون مصرف می کنند ممکن است بخواهند قبل از افزودن سرکه نارگیل به رژیم غذایی خود با پزشک خود مشورت کنند.
منبع: مجله سلامت
برای حمایت از ما، هلوکوک را به دوستان و آشنایان خود معرفی کنید!
کانال تلگرام هلوکوک
holoocook_channel@