سکنجبین آمیزهای از سرکه+انگبین است که به انگلیسی به آن Oxymel می گویند. سکنجبین در واقع سرکه و انگبین و مخلوطی است از سرکه و عسل که به میزان و مقدار معین در هم میآمیختند و از مخلوط آن شربتی خوش گوار و معطر وفرح بخش به وجود میآوردند.
در برخی نقاط که عسل یافت نمیشد یا میخواستند شربتی ارزان قیمت فراهم کنند، سکنجبین را از مخلوط سرکه و شکر تهیه میکردند ولی همچنان آن را سکنجبین مینامیدند؛ و امروز که عسل گران یا کمیاب تر از گذشته شده به طور کلی این شربت را با شکر تهیه میکنند.
سکنجبین را بیشتر با کاهو مصرف می کنند که بسیار خوشمزه می شود. در این مطلب از هلوکوک، به معرفی سکنجبین و خواص آن خواهیم پرداخت.
سکنجبین ترکیبی از سرکه و انگبین (عسل) است و از جمله ترکیب هایی است که طبیب بنابر نیاز بیمار می تواند در ترکیبات آن تصرف کند و به همین دلیل در کتب حکما تا هزار و دویست نوع آن را ذکر کرده اند.
اثر آن سریع تر در بدن نمایان می شود اما به همان نسبت نیز ضرر آن سریع تر بروز می کند
مضرات سکنجبین ترش:
در زمستان و شدت سردی هوا بهتر است سکنجبین را نیم گرم استفاده کرد تا گرمی عارضی سکنجبین سبب پخته شدن بهتر مواد (نضج) شود.
در فصل گرم و تابستان توصیه میشود، سکنجبین را با آب سرد بنوشید تا تشنگی را تسکین و شدت تب را بشکند.
هیچگاه نباید سکنجبین را با یخ یا وسیله دیگری مانند یخچال سرد کرد، زیرا این عمل باعث می شود از لطیف شدن خلط جلوگیری شود و لعاب دهان لزج می شود.
منبع: تک پزشک
برای حمایت از ما، هلوکوک را به دوستان و آشنایان خود معرفی کنید!
کانال تلگرام هلوکوک
holoocook_channel@